Akıllı TIR’da VR ile Bursalı çocuklara trafik eğitimi

Lojistik şirketi Mars Logistics’in 2 yıldır yürüttüğü ve 2000’e yakın çocuğa temel trafik eğitimi verdiği “Akıllı Tır Akıllı Çocuklar” projesinin üçüncü durağı Bursa oldu.

Akıllı Tır içerisinde yer alan VR gözlük ve eğitim setleri kullanılarak ilköğretim çağındaki çocuklara trafik eğitimi verildi. 29 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında Bursa’nın ilçe ve köylerinde bulunan 10 ilkokulu ziyaret eden şirket gönüllülerinin hedefi küçük yaşlardaki çocuklara trafik bilincinin aşılanmasını sağlamak.

Her yıl trafik haftasında akıllı tırıyla çocuklar için yola çıkan Mars Logistics’in bu yılki durağı Bursa oldu. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle yürütülen proje ile 1000’e yakın çocuğa ulaşıldı. Şirket gönüllüleri, proje kapsamında Bursa’nın ilçe ve köylerinde bulunan 10 ilkokulu ziyaret etti. Akıllı tırda trafik işaretleri, trafikle ilgili bilgi, proje ve ekipmanlar yer aldı. VR gözlükleri kullanılarak ilköğretim çağındaki çocukların trafik bilinç seviyelerinin artırılması için eğitimler verildi.

Reklam
Reklam

“Mars Logistics olarak ülkemiz için eğitimin önemini biliyoruz. Yıllardır bu alanda gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk odağındaki çalışmalarımızla katkı sunmaktan mutluluk duyuyoruz,” diyen Mars Logistics Kurumsal İletişim Müdürü Kader Özal yaptığı açıklamada şunları dile getiriyor: “Akıllı Tır, Akıllı Çocuklar’ projesinin trafik eğitimine katkı sunduğuna inanıyor ve her yıl apayrı bir heyecanla hayata geçiriyoruz. Çocuklarımızdaki trafik bilincinin küçük yaşlarda kazandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Her yıl farklı bir ilde gerçekleştirdiğimiz projeyi bu yıl Bursa’ya taşıdığımız için heyecanlıyız. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de büyük bir inançla destek verdiği projeyle Bursa’da 1000’e yakın öğrenciye ulaştık. Mars Gönüllüleri çocuklarımızla eğlenceli aktiviteler gerçekleştirerek temel trafik bilgilendirme çalışmaları yaptılar.”

29 Nisan’da Bursa Osmangazi Necdet Coşkunüzer İlkokulu’nda başlayan eğitim projesi kapsamında Mars Logistics’in akıllı tırı bir hafta boyunca 10 okulu ziyaret etti.

Reklam
Reklam

HTC VIVE ve VIVE Pro ile Sanal Gerçeklik Deneyimi Türkiye’de!