Akim Buluşturuyor

AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Halkla İlişkiler Başkanı Hasan Uzunlar, AK Parti İletişim Merkezi...

AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Halkla İlişkiler Başkanı Hasan Uzunlar, AK Parti İletişim Merkezi (AKİM) aracılığıyla vatandaşların tüm dilek, şikayet, öneri, talep ve eleştirilerini ilgili kamu kurumlarına, milletvekillerine, TBMM’deki komisyonlara veya AK Parti Genel Merkez yöneticilerine iletebildiğini söyledi.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nda düzenlenen birim başkanları istişare ve değerlendirme toplantısında ilçe halkla ilişkiler başkanları ile bir araya gelen Hasan Uzunlar, AK Parti İletişim Merkezi (AKİM) hakkında bilgi verdi. 6 Mart 2003 tarihinde Türkiye’de siyasi iletişim alanında “dönüm noktası” olarak nitelenebilecek bir ilk gerçekleştirilerek AK Parti İletişim Merkezi’nin faaliyete geçtiğini belirten Hasan Uzunlar, "AKİM, halkımızla yönetimi buluşturan bir halkla ilişkiler modelidir. Vatandaşlarımız merkezi yönetim ve parti ile ilgili dilek, şikayet, talep ve ya önerilerini, web sitemizden başvuru formunu doldurarak yahut telefon (444 25 44), mektup, faks veya bürolarımıza kişisel başvuru ile AKİM’e iletmekte ve tüm başvurular bu amaçla geliştirilen özel bir yazılım üzerinde çalışılan veri tabanına kaydedilmektedir. AKİM aracılığıyla vatandaşlarımız tüm dilek, şikâyet, öneri, talep ve eleştirilerini ilgili kamu kurumlarına, seçtikleri milletvekillerine, TBMM’deki ilgili komisyona veya AK Parti Genel Merkez yöneticilerine iletebilmektedir. Başvurular ilgili kurum/kişiler nezdinde görevlilerimizce takip edilip, başvuru sahibine alınan sonuç iletilmektedir. Böylelikle AK Parti ile tüm vatandaşlarımızın doğru ve eşit şartlarda ve çift yönlü iletişim kurması sağlanmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

“Neden AKİM?” sorusuna cevap veren Uzunlar şöyle konuştu: "Türkiye’de siyasi partiler, ağırlıklı olarak seçim dönemlerinde toplumla yoğun iletişim kurmaktadır. Seçmenlerin herhangi bir gerekçeyle siyasi partilere rahatça ulaşması için parti teşkilat mensupları ile kişisel tanışıklığının bulunmasının yararlı olduğu kanaati yaygındır. Bu kanaat, vatandaşlar arasında ayrımcılık yapıldığı düşüncesine sebep olmaktadır. Her iki durum da bir partinin halkla ilişkileri açısından yanlıştır ve seçmen sadakatini zayıflatmaktadır. Bu sakıncaları ortadan kaldırmak amacıyla, parti ve mensuplarıyla doğrudan bir ilişkisi olmasa da ‘bütün’ vatandaşların her istedikleri zaman partiye ve hükümete yönelik dilek/şikayet, talep veya önerilerini iletebilecekleri bir kanal olarak AKİM kurulmuştur. AKİM’in kazandırdığı avantajları da sıralamak gerekirse; vatandaşların talep/şikayet vs. için her an ulaşabilecekleri bir kanala sahip olmaları, başvuruların sonuçsuz ve cevapsız kalmaması, tüm vatandaşların eşit muameleye tabii tutulması, Ücretsiz, özel ilişki gerektirmeksizin hizmet alımı yapılabilmesidir.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: