Akın: Mersin limanının gelirini üç katına çıkardık

AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Mersin Limanının gelirini 2007 yılından itibaren üç katına...

AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Mersin Limanının gelirini 2007 yılından itibaren üç katına çıkardıklarını belirtti.
Uluslararası Mersin Liman İşletmeciliği’nin (MIP) ortaklarından olan AKFEN Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nu ziyaret etti.
Akın ziyarette yaptığı konuşmada, kurum olarak MIP nedeniyle Mersin iliyle yakın ilişkiler içerisinde bulunduklarını belirtti.
Holding bünyesinde yer alan Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı’nın (TİKAV) MIP sponsorluğunda Mersin’de önemli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdiğini anlatan Akın, “Mersin Limanı’nı devraldığımız 2007 yılından itibaren, bu yapının gelirini 3 misline çıkardık. Yaşanan gelişmeler, Türkiye ekonomisinin gidişatının ne denli dolu olduğunu göstermektedir. Öte yandan Mersin Limanı’nı birlikte işlettiğimiz ortaklarımızla uluslararası alanda önemli bağlantılarımız oldu ve bu bağlantıları da Mersin’e yönlendirdik. Umarım gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde Mersin’e küçük de olsa bir katkı sağlamışızdır” diye konuştu.
Mersin’in bu katkıların ve daha fazlasını hak eden bir kent olduğunu ifade eden Akın, şöyle devam etti: “Adana ile aynı coğrafyada bulunan Mersin, toplamda 3 milyon nüfusu bünyesinde barındıran Çukurova Bölgesi’nin önemli bir kentidir. Bu bölgenin geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bugünlerde de Türkiye’nin yüreği olmasını diliyorum” ifadesini kullandı.
Vali Güzeloğlu ise Akın’ın Türkiye’nin ve Mersin’in gelişmesine önemli katkılar sağladığını belirtti.
Akın’ı Samsun’da görev yaptığı yıllardan bu yana tanıdığını aktaran Güzeloğlu,
“Sayın Akın’ın Mersin’deki şirketleri bünyesinde bulunan MIP hem ülkemiz hem de ilimiz adına çok önemli ve stratejik bir değerimizdir. Özelleştirildiği yıldan bu güne başarıdan başarıya koşan MIP, dünyanın ilk 100 limanı arasına girmiş ve işletmecilik anlamında ülkemizin yüz akı olmuştur” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz