Akkaş: Acısını çıkaracağım

Milli atlet Halil Akkaş, son dönemde yaşadığı sakatlıklar nedeniyle elde edemediği başarıların acısını, kısa vadede Almanya'nın Berlin kentinde düzenlenecek 12. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda çıkarmayı hedeflediğini söyledi.
Akkaş, kısa vadedeki hedefinin, Dünya Atletizm Şampiyonası olduğunu belirterek, "En azından sakatlığımdan dolayı koşamadığım ve kazanamadığım madalyaları Dünya Atletizm Şampiyonası'ndan itibaren kazanıp 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na emin adımlarla ilerlemek istiyorum" dedi. Milli atlet, özellikle Pekin Olimpiyat Oyunları öncesi sakatlık yaşadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Şu an gayet iyi durumdayım. Her şey yolunda. Mayıs ayındaki Şampiyon Kulüpler Kupası yarışlarıyla sezonu açıyoruz. Daha sonra haziran ayında İtalya'da 16. Akdeniz Oyunları olacak. Ardından yine İtalya'da 25. Universiade Oyunları gerçekleştirilecek. En önemli hedefim ise ağustos ayında Berlin'deki Dünya Atletizm Şampiyonası. Bu sefer bu şampiyonada madalya kazanmak istiyorum." Çok ciddi sakatlık yaşadığını kaydeden Halil Akkaş, "Atletizm zor bir spor. Devamlılık isteyen bir branş. Uzun süreli sakatlıktan sonra toparlayamadım, ancak şu an gayet iyi durumdayım. Gerek Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, gerekse Atletizm Federasyonu her türlü desteği sağlıyor" dedi.

-Elvan Abeylegesse'nin başarıları-

Akkaş, Pekin Olimpiyat Oyunları'nda 5 bin ve 10 bin metre yarışlarında olmak üzere 2 gümüş madalya kazanan Elvan Abeylegesse'nin başarılarından gurur duyduğunu söyledi. Olimpiyat oyunları gibi büyük bir organizasyonda madalya kazanmanın
Türkiye açısından çok önemli olduğunu belirten Akkaş, "Bu başarı hepimiz için örnek. Biz Elvan ile beraber antrenman yapıyoruz. O hiçbir şeyin imkansız olmadığını gösteriyor. İlerleyen yıllarda Türk sporu daha iyi yerlere gelecektir" dedi.

Reklam
Reklam