“akli Dengesi Yerinde Değil” Raporu 10 Yıl Hapisten Kurtardı

Samsun'da 'adam öldürmek' suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılan genç, akli dengesinin yerinde olmadığı raporu...

Samsun'da 'adam öldürmek' suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılan genç, akli dengesinin yerinde olmadığı raporu üzerine yeniden yargılandı ve bu cezadan kurtuldu.

Tekkeköy ilçesinin 19 Mayıs Mahallesi'nde 17 Ocak 2006 tarihinde meydana gelen olayda, olay tarihinde 16 yaşında olan Ümit B., tartıştığı Orhan Karakaya'yı (27) bıçaklayarak öldürmüştü. Olaydan sonra tutuklanan Ümit B., hakkında 'adam öldürmek' suçundan Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nin "cezai ehliyeti vardır" raporu verdiği Ümit B.'ye Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Dairesi de "akli dengesi yerinde değildir ve ceza ehliyeti yoktur" raporu verdi. Ümit B. yargılandığı Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 5 yıl hapis cezası yatan Ümit B., cezaevinden tahliye edildi. Yargıtay 1. Dairesi iki ayrı sağlık kuruluşunun verdiği Ümit B.'nin akli dengesi ile ilgili raporlarda çelişki olduğunun kanaatine vararak kararı bozdu ve Ümit B., yeniden yargılanmaya başlandı. Adli Tıp Genel Kurulu'na yeniden sevk edilen Ümit B., bu kez alınan raporda "akli dengesinin yerinden olmadığı ve ceza ehliyetinin de bulunmadığı" rapor edildi.

Reklam
Reklam

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanan Ümit B.'ye akli dengesi yerinde olmadığı gerekçesiyle ceza verilmedi. Mahkeme Ümit B.'nin tam teşekküllü bir hastanede tedavi altına alınmasına karar verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: