Akmaz: Veterinerlerin Güvenilir Gıda Temininde Rolü Büyük

Adana İl Tarım Müdürü Yardımcı Ömer Akmaz, veterinerliğin çok önemli ve kutsal bir meslek olduğunu...

Adana İl Tarım Müdürü Yardımcı Ömer Akmaz, veterinerliğin çok önemli ve kutsal bir meslek olduğunu söyledi. Akmaz, "Veteriner hekimler, ahırdan sofraya güvenilir gıda temininde, salgın hastalıklar ve hayvanların standartlara uygun hayvan yetiştirilmesi gibi birçok konuda hizmet veriyor. Onlar olmasa hayvansal gıdalarımız bu kadar sağlıklı olamayacaktı." dedi.

Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) üyeleri 'Dünya Veteriner Hekimler Günü’nü' Seyhan Otel'de kutladı. Programa İl Tarım Müdürü Yardımcı Ömer Akmaz, Veterinerler Odası Başkanı Gaffar Aktoz, Uganda’nın Jinja kentine yapılan Türk hastanesinin Başhekimi Opr. Dr.Necdet Kızılkaya, SAMEDER Başkanı Dr. İsmail Safa İrday ve çok sayıda veteriner ve doktor katıldı.

Reklam
Reklam

"VETERİNERİN ÖNEMİ YETERİ KADAR ANLAŞILMADI"
Programda konuşan Veterinerler Odası Başkanı Gaffar Aktoz, Türkiye’de veteriner hekimlerin toplum sağlığı açısından taşıdıkları önemin yeteri kadar anlaşılmadığını dile getirdi.

Avrupa ülkelerinde veteriner hekimlerin ayrı birim olarak hizmet verdiğini ve önemsendiğini belirten Aktoz, "Bizde ise veteriner hekimlerin toplum sağlığı açısından taşıdıkları önem henüz yeterince anlaşılamadı. Oysa veteriner hekimlerin tek görevi evcil hayvanları tedavi etmek değildir. Çiftlikten sofraya güvenli gıdanın ulaşması ve hayvanlardan insanlara geçen ölümcül hastalıkların önlenmesinde veteriner hekimler kilit role sahiptir.” diye konuştu.

" TÜRK HASTANESİ EYLÜL AYINA KADAR HAZIR"
Programda son olarak Uganda’nın Jinja kentine yapılan ve Ağustos veya Eylül ayında açılması planlanan hastanenin Başhekimi Opr. Dr. Necdet Kızılkaya söz aldı. Hastanede gönüllü olarak çalışmayı kabul eden Dr. Kızılkaya, yapımı devamı eden 2 bin metrekare kapalı alana kurulan, 5 katlı 33 yataklı 13 branştan oluşan hastane hakkında bilgiler verdi. Dr. Kızılkaya, hastanenin Uganda'da sağlık hizmeti bekleyen insanlar için önemine dikkati çekti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: