Akneleri Olan Her Kadının Düşündüğü 16 Şey

Akneler bizim düşmanımızdır.

Akne berbat bir şeydir ve ergen gibi görünen tek yetişkin sizmişsiniz gibi hissedebilirsiniz. Ama emin olun ki tek başına değilsiniz. Aslında American Academy of Dermatology dergisine göre 50 milyon Amerikalı sizinle ayı derdi paylaşıyor.

İşte yetişkin her kadının akne le ilgili düşündüğü 16 şey:

1. Yetişkin olduğunuzda akneyle baş etmek. Bir dakika, ne dediniz? Ergenlik döneminde bıraktığımı sanıyordum ama halen bu dertle uğraşıyorum. Öyleyse büyük anne olduğumda mükemmel bir cildim olacak. Bunu bekleyemem.

Reklam
Reklam

2. Temiz bir cilde sahip olmak ve bir randevunun / sunumun / iş görüşmesinin / hayatınızdaki önemli bir etkinliğim hemen öncesinde dev gibi bir sivilce çıkması. Gerçekten de bunu hak etmek için ne yaptım? Her ne yapılması gerekiyorsa lütfen söyleyin, bundan biran önce kurtulmam lazım.

3. Sivilceyi patlatmak gerekiyor mu gerekmiyor mu? İşte sorun bu. Sivilceyi dikkatli bir şekilde patlatmanız gerekip gerekmediğine karar vermek ciddi bir sorun. Patlattığınızda bakteriler dağılır ve küçük sivilceler tüm çenenizi, alnınızı veya yüzünüzü kaplar mı? Hangi dermatoloğa sorsanız dokunmamanızı söyler çünkü yayılması olasıdır. Yüzümde ne zaman sivilce çıksa, patlayana kadar evden çıkmıyorum.

4. Bir sivilceden kurtulmaya çalışmak için dünyada var olan her tedaviyi denemek. Estetik uzmanları (Mary Schook) çok fazla tedavi denemenin cildinizi kurutacağını ve bakterileri uzak tutan nem bariyerini bozacağını söylüyor (?!). Sivilce tedavisine aşırı müdahale etmek cildi kurutacağı için cildinizde mikroskobik çatlakların oluşmasına neden olur ve bakteriler bu şekilde daha fazla sivilceye neden olur. Tam bir kısır döngü.

Reklam
Reklam

Cildi temizlemenin anahtarı nemlendirmek ve nem bariyerini bozmadan korumaktır. Böylece, görevini yerine getirebilir ve sizi düşmanlardan (bakteriler, kir ve yağ) koruyabilir. Bunun için Skinceuticals Renew Overnight Oily Moisturizer gibi sivilce oluşumuna neden olmayan, gözenekleri tıkamayan ve cildinizi yenileyen nemlendiriciler kullanın.

5. Doktor veya profesyonel bir cilt uzmanı olmadığınız için sivilcenizi patlatmaya çalışırken tırnaklarınız kaçınılmaz olarak iz bırakır. Bir sivilceyi kapatmaktan daha zor olan şey açık bir yarayı kapatmaktır. Sivilcenin uç kısmı beyazlamışsa, ucu pamuklu iki çubuk kullanarak hafifçe bastırabilirsiniz. Ellerinizi yüzünüzden uzak tutun.

6. Sivilceyle uğraşıp açık yaraya dönüştürmek. Bu durumda akne izi oluşur ve kendinizden nefret edersiniz çünkü izin cildinizden yok olması için lazer tedavisi olmanız gerekir. Ya da OTC akne solüsyonunun işe yaramasını umar ve bunun için dua edersiniz. İşe yaramazsa, yüzünüzde lekeler ve izler olur ve yüzünüze dokunmuş olmaktan dolayı pişmanlık duyarsınız.

Reklam
Reklam

7. Cildinizdeki bir kırışıklığın hemen yanında bir sivilcenin aniden çıktığını fark ettiğinizde “Bu da neyin nesi böyle? Artık düşünemiyorum! Belki de vazgeçmeliyim” anını yaşamak!!! Sevgili Hayat, kısa bir mola vermemiz mümkün mü acaba? Teşekkürler.

8. Adet döneminde her ay aynı noktada ağrılı bir kist oluşması. Çünkü sadece bu özel bölgenizde kanama olması yeterli değildir.

9. Daha da kötüleşeceğini bilerek, sivilceleri kalın bir fondöten veya kapatıcı tabakası ile kapatmaya çalışmak.

10. Telefon kılıfınız için hijyenik mendillerden sipariş etmek, bunları kullanmak için sabırsızlanmak ve bir kere kullandıktan sonra bir daha hiç kullanmamak. Eminim ki telefonunuzu silmeniz gerektiğini biliyorsunuz. Çoğunuz telefonla tuvalete giriyor ve bu nedenle temiz çarşafların üzerine koymadan önce telefonunuzu güzelce silmelisiniz.

Reklam
Reklam

11. Tatile giderken çantanızda akne ürünleri için yer ayırmak. Akneli yüzler için yüz temizleme köpüğünüz, toniğiniz, yağsız nemlendiriciniz, tedavi edici kreminiz, salisilik asitli fondöteniniz, akneli cilt için pudranız. Eğer ayakkabılarınıza yer kalırsa şanslısınız.

12. Aknenin bir daha oluşmaması veya birilerinin buna bir çare bulması için dua etmek. Bunu yapmak en doğal hakkım. Ne de olsa dua etmenin kime ne zararı var ki.

13. Geceyi sevgilinizin evinde geçirmek ve bu nedenle alışkanlıklarınızdan bir veya birkaçını yapmadığınız için paniklemek.

Siz: Can sıkıcı olduğumu biliyorum ama cilt temizleme ürünlerimi almak için evime gitmeliyim.

Sevgiliniz: Ama bebeğim, cildin mükemmel.

Siz: Hayatım, cildim mükemmel çünkü her gün o ürünleri kullanıyorum. Güne böyle bakımsız bir kedi gibi başlamıyorum.

Reklam
Reklam

14. Sakalın neden olduğu tahrişi önlemek için erkek arkadaşınıza her gün tıraş olması için yalvarmak. “Eğer biri bunun gerçek olmadığını söylerse, yalan söylüyordur. Sarıldığınız zaman ne oluyor? Yumuşak yüzünüz onun sakallarına sürtünüyor bu da cildinizde yağ üretimini teşvik ediyor, tahrişe neden oluyor ve cildinizde lekelerle sakal yanığı oluşuyor.” Montclair’deki (New Jersey) Image Dermatology’nin kurucusu ve bir kozmetik dermatolog olan Dr.Jeanine Downie’nin görüşleri bu şekilde.

15. “Şeker tüketimini sonlandırman yeterli” gibi uzaktan söylemesi kolay gelen şeyler söyleyerek vaaz vermeye meraklı arkadaşlar. Çikolatayı çok sevdiğimi ve sadece daha temiz bir cildim olmasına yardımcı olabileceği için yemekten vazgeçmeyeceğimi söylemek zorundayım.

16. İstemeden de olsa süt ürünlerini beslenmenizden çıkarmak ama sonuç alamamak.
Kaybedilen zamanı telafi etmek için vakit kaybetmeden dünyanın dondurmasını yemek.

Reklam
Reklam