"AKP 27 Nisan bildirisini istismar ediyor"

ANKARA(ANKA)-Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, AKP'nin DP seçmenini barajla korkutmaya çalıştığını ileri sürdü. Adan, "kırk yıllık fikirlerini bir gecede değiştiren mühtedilerle" yol arkadaşlığı yapılamayacağını söyledi. Adan, AKP'nin 27 Nisan bildirisini istismar ettiğini ileri sürdü.

Adan yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, DP'nin merkez sağı birleştiren adres, ılımlılığın, dengenin ve istikrarın siyasi karşılığı olduğunu öne sürdü.
DP iktidarından Türkiye'nin söz dinleyen değil, söz dinleten bir ülke olacağını ifade eden Adan, "Türkiye'nin ekonomisi kadar dış siyasetinin merkezi başka başkentler değil Ankara, iradenin sahibi ise lobiler değil Türk halkı olacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

CHP'yi "ufku" olmamakla suçlayan Adan şöyle devam etti:

"Bu ülke, ufku olmayan CHP ile ufku Ali Dibolarla, Oferlerle, şaibeli özelleştirmelerle sınırlı AKP ikilisinin oyununa teslim edilemez. 28 Şubat'ın ürünü olarak siyaset sahnesine giren AKP; bugün de 27 Nisan bildirisini istismar ederek iktidarını sürdürmek istemektedir. Bu mağduriyet politikalarından, Müslümanlığı kullanan ucuz propagandalardan milletimiz bıkmış usanmıştır."

AKP'nin oy istemeye yüzü olmadığını ileri süren Adan, AKP'nin seçim barajının arkasına sığınma çabası içinde olduğunu ileri süren Adan, şöyle dedi:
"2002'deki barajın ardında çok su birikti, sadece seçim barajını değil yalan dolan siyasetinin barajlarını da yıkarak gelecek bu toplumsal dalga, millet iradesinin bayrağını Meclis'in burcuna asacaktır."