AKP grup toplantısında Gül tezahüratları

ANKARA (İHA) - Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, AK Parti TBMM Grup Salonu'na girişinde AK Partili davetlilerin yoğun tezahüratlarıyla karşılaştı. Gül, "Bu alkışlar tüm arkadaşlarımızı" dedi.

Gül, AK Parti TBMM Grup Salonu'na girdiğinde salonda bulunan yüzlerce davetli ayağa kalkarak "Türkiye seninle gurur duyuyor" şeklinde tezahüratta bulundu. Sevgi gösterisi karşısında şaşıran Gül, partilileri selamlayarak yerine oturdu. Gazetecilerin, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde bu sevgi gösterilerinin ne anlama geldiği sorusu üzerine, "Bu alkışlar hepimize. Tüm arkadaşlarımıza sevgileri var. Biz onları seviyoruz, onlar da bizi seviyor" dedi.

Reklam
Reklam

Tezahüratların yoğun olduğunun hatırlatılması üzerine ise Gül, TBMM Başkanı Arınç'ın iki hafta önceki Grup Toplantısı'nda yaşanan tabloyla ilgili açıklamalarına gönderme yaparak, "Aman Meclis Başkanımız duymasın" diye konuştu.

Bu arada AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olmayacağına dair Adana Milletvekili Ömer Çelik ve Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hikmet Bulduk'la takım elbisesine iddiaya girdiği haberlerinin hatırlatılması üzerine bunların yanlış anlaşılan, saptırılmış haberler olduğunu söyledi. Türkiye'nin çok daha önemli konuları varken bunları tartışmanın anlamı olmadığını belirten Bağış, "16 Nisan'da hep beraber göreceğiz ne olacağını. Bunları konuşmanın hiçbir faydası yok" ifadelerini kullandı.