AKP kıyı belediyelerinden intikam alıyor

ANKARA (ANKA) – CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, turizm bölgelerinde imar ve ruhsat yetkisinin belediyelerden alınmasını öngören kanun tasarısıyla AKP'nin son seçimde kaybettiği kıyı belediyelerinden "yenilmişliğin intikamını" aldığını söyledi.

Tamaylıgil, yaptığı yazılı açıklamada Toplu Konut Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması hakkındaki kanun teklifiyle AKP'nin 29 Mart seçimlerinde kaybettiği yerlerde yerel yönetimlerin seçilmiş başkanlarının yetkilerini gasp ederek, güç gösterisi yapmaya ve rant sağlamaya çalıştığını söyledi. "Ancak seçmenin vermediği yetkiyi kendileri için kanun çıkartarak almaya çalışanların hevesi kursaklarında kalmaya mahkûmdur" diyen Tamaylıgil, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Bu çabalar Turizm Merkezi, Finans merkezi değil Rant Merkezi yaratma içindir. Yetkileri sınırsızlaştırılan TOKİ ile yerelin ihtiyaç ve denetiminden kaçınarak imar planı yapma arzusunun hesabının sorulacağı unutulmamalıdır.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanlığı döneminde Merkezi Yönetimin yetkilerinden şikâyet eden Sayın Başbakan'ın üslubu değişmese de yerel yönetime bakışının değiştiği görülüyor.
Belediyeler Birliğinin Başkanı Sayın Topbaş görevinin sorumluğu gereği yerel yöneticilere uygulanmaya çalışılan bu yaklaşımlara karşı tavrını ortaya koymalıdır. Yereli yaşamadan, bilmeden Bakanlık eliyle harita üzerinden planlama yapılmasının sonu fiyaskodur.

Kanun gerekçesinde insani kaynağa ve bilgi birikimine yeterince sahip olmadıkları söylenen belediye başkanlarına bu ağır eleştiriyi yapan teklif sahiplerine en iyi cevabı seçmen vermiştir. Çünkü o seçmen bizim yöremizi yönetecek, yarınını hazırlayacak anlayış siz değilsiniz demiştir.
Sayın Başbakan sosyologlara araştırma yaptırmak yerine, torbalarla çıkardığı kanunlarla, halkımızın özgür iradesiyle seçtiği yerel yöneticilere yaptığı saygısızlığın farkına varmalıdır."