AKP korku diktatörlüğü oluşturuyor

Ankara (AA)- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AK Parti hükümetinin sürekli olarak demokrasi alanını genişletmekten söz ettiğini ancak oluşturmaya çalıştığı korku diktatörlüğü ile anayasal ve demokratik hakları bile kontrol atına almaya çalıştığını" savundu.

Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti hakkında açılan kapatma davasının "Hükümetin zaten kusurlu olan yönetim zafiyetini tamamen zayıflattığını" öne sürdü."Başbakan Erdoğan, partisinin kapatılması ve kendisinin yargılanması yolunun açılmasına yönelik kaygılarla itidal ve soğukkanlılığını giderek kaybetmektedir" diyen Bahçeli, Türkiye'nin, hür bir siyasi irade tarafından değil, AK Parti'nin korkularının neden olduğu saiklerce yönetildiğini iddia etti.

Reklam
Reklam

Bahçeli, AK Parti politikalarını benimsemediği veya destek olmadığından kuşkulanılan herkes ve her kurumun, AK Parti'nin bekası için tehdit eden oluşumlar olarak takdim edilmeye başlandığını ifade ederek, Yargıtay Başsavcısının başlattığı hukuki sürecin bile "Yargı darbesi" olarak adlandırıldığını, bunun hukuka, kurumlara, devlete ve insanların birbirine olan güven ve saygı ortamını zedeleyebileceğini söyledi.

Bahçeli, gelişmeler karşısında dayatma ve tehditlere sessiz ve seyirci kalmalarının düşünülemeyeceğini belirterek, "Kendi vatandaşlarını tehdit gören, bir siyaset anlayışı ile Türkiye'nin yönetilmesi ve devamı mümkün değildir" diye konuştu. Bahçeli, konuşmasında, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününün buruk bir şekilde kutlandığını, çiftçilerin sadece "sandık görününce akıllara düşmemesi gerektiğini" bildirdi.

"Rantiyecilerle, vurguncularla, komisyoncularla, yağmacılar ve fırsatçılarla işbirliği yapan iktidar partisinin, çiftçilerimizi kaderlerine terk etmiş olması hiç de şaşırtıcı sayılmamalıdır" diyen Bahçeli, tarımsal üretimdeki girdi fiyatlarının yüksekliğine bağlı sorunların gün geçtikçe büyümesini; "köylülerin, çiftçilerin unutulmasının açık göstergesi" olarak niteledi.

Reklam
Reklam

Bahçeli, şunları kaydetti:"Nereden nereye gelindiğini bütün vahametiyle gösteren bu manzaranın neresinde gelişme, büyüme, zenginleşme olduğunu Başbakan Erdoğan izah etmelidir? Bu utanılacak tablonun neresinde istikrar bulunduğunu mutlaka açıklamak durumundadır? Bilinmelidir ki terk edilen köylerin, bırakılan toprakların, dökülen gözyaşlarının, tükenen umutların ve haciz kıskacında olanların tek ve yegane sorumlusu Başbakan Erdoğan ve hükümetidir."

Konuşmasında, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının önemine değinen Bahçeli, "Bağımsız bir ülke olan Türkiye'nin kendi karasuları içinde, devletimizin Cumhurbaşkanlığı makamının, bir İngiliz savaş gemisinde Kraliçe tarafından kabulü, hepimiz derinden düşündürmelidir" dedi.Bahçeli, "Yabancı devlet adamlarının milli meselelerimize, 'Görüş' adı altında küstahça müdahale ettikleri, sözde tavsiye maskesi ile direktifler yağdırdıkları, Türk hukuk sistemini, siyaset geleneğini ve
milli haysiyetini aşağılamaya çalıştıkları günümüzdeki gelişmeler iyi yorumlanmalıdır" diye konuştu.

Reklam
Reklam