AKP mitinginde sıcağa fileli önlem

MERSİN (İHA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Mersin'de yapacağı miting öncesi, Metropol Miting Alanı'nın üzeri, partililerin güneşten etkilenmemesi için özel bir fileyle kapatılıyor.

Yarın saat 13.30'da yapılacak olan miting öncesi, Metropol Miting Alanı'nda hummalı bir çalışma başlatıldı. Yaklaşık 15 dönümlük alan üzerine dikilen 19 direk vasıtasıyla, miting alanının tamamı özel bir fileyle kapatılıyor. AK Parti Mersin Merkez İlçe Başkanı Fehmi Gür, yapılan çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, yarinki mitingde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı coşkulu ve kalabalık bir şekilde karşılamayı hedeflediklerini belirterek, "Tabii miting öğle vakti yapılacağından ciddi bir sıcaklık olacak.

Reklam
Reklam

Biz de, gelen vatandaşlarımızın bu sıcaktan ve güneşten olabildiğince az etkilenmesi için bu sistemi bulduk. Bu aslında seraların üzerinde güneşe ve dona karşı kullanılan sera örtü bezi. Bunu miting alanının tamamına uyguluyoruz. Türkiye'de ilk kez uygulanan bu sistemin, güneşin etkisini yüzde 50 oranında azaltacağını düşünüyoruz. Akşama kadar çalışmalar bitecek. Cüzi bir maliyeti var bunun. Toplam 10 bin YTL'ye malolacak. Bütün vatandaşlarımızı yarınki mitinge davet ediyoruz" dedi.

Gür, mitinge gelen vatandaşlara Türk bayrağı, parti bayrağı ve ücretsiz su dağıtacaklarını sözlerine ekledi.