AKP raporu yarın mahkeme üyelerine dağıtılacak

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davayla ilgili iddianamenin ön incelemesinin büyük ihtimalle pazartesi günü yapılabileceğini bildirdi.

Kılıç, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, iddianame ile ilgili ön incelemeyi yapmakla görevlendirilen raportörün raporunu en geç yarın bitirebileceğini ifade ettiğini bildirdi.

Kılıç, "Raporu bitirirse cumartesi ve pazar günü bizim için çalışma fırsatıdır. Pazartesi günü için herhangi bir sıkıntı olmazsa konuyu görüşmeye başlarız diye düşünüyorum" dedi

Reklam
Reklam

KILIÇ'TA GERİLİMİ DÜŞÜRÜN DEDİ

Sivil toplum kuruluşlarından gelen 'siyasi gerilimi düşürün' çağrısına Anayasa Mahkemesi Başkanı da katıldı. Haşim Kılıç yaptığı yazılı açıklamada 'Muhalefetiyle iktidarıyla bir arada yaşamayı öğrenmeliyiz. Tansiyonu yükseltmek kimseye yaramaz' dedi.

Türkiye'de kurumların hiçbir engele takılmadan görevlerini yerine getirdiklerinin altını çizen Kılıç, şöyle konuştu:

"Türkiye'de kurumlar çalıştığı sürece hiç kimsenin endişe etmeye korkuya, vehme kapılmasına gerek olmadığını düşünüyorum. Türkiye'de bu yaşanan sorunlarla ilgili birtakım sigorta görevi görebilecek kurumlarımız, sigortalarımız, güvence oluşturan kurumlar vardır. Ve bunlar görevlerini yerine getirdiği sürece herhangi bir endişeye gerek yoktur. Bu bağlamda Anayasa Mahkemesi dün olduğu gibi bugüne kadar yaptığı özverili çalışmasını ve faaliyetlerini bundan sonra da aynı duyarlılık ve aynı sorumluluk bilinci içerisinde yapmaya devam edecektir."

Kılıç, toplumu germenin, toplumdaki tansiyonu yükseltmenin hiç kimseye yarar sağlamayacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"İfade etmek istediğim o ki; son zamanlarda Türkiye'de barıştan hızla uzaklaşma gibi bir sürecin yaşandığını görüyoruz. Herkese, her bireye, her kuruma muhalefetiyle, iktidarıyla herkese düşen bir şey var ve altını çizerek ifade ediyorum burada birlikte yaşamanın sorumluluğunu ve gerekliliğini mutlaka yerine getirmek zorundayız. Ben bunu sağduyu, solduyu olarak ayırmıyorum ama ifade etmek istediğim; birlikte yaşamanın gereğini herkes yerine getirmek durumundadır. Bu işin aktörleri bu konuda sorumluluklarını yeniden, bir kez daha gözden geçirmelidir."

Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi'nin bu süreçte üzerine düşen görev ve sorumluluğu en kısa sürede ve en duyarlı şekilde yerine getirmeye çalışacağını ifade ederek, "Bundan kimsenin kuşkusu, endişesi olmasın" dedi.