AKP referandum için yol haritası belirleyecek

Anayasa Mahkemesi’nin Anayasa değişikliği ile ilgili kararının ardından, AKP yönetimi 12 Eylül’de yapılacak referandum için hazırlıklara başladı.

Kararın açıklanmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün gece geç saatlere kadar kurmaylarıyla durum değerlendirmesi yaptı.

Anayasa Mahkemesi’nin kararı AKP içinde “sürpriz” olmazken, Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin kararının ardından dün gece parti genel merkez binasında bakanlar, parti yönetimi ve bazı hukukçu kurmaylarıyla bir araya geldi.

Bundan sonra referandum için nasıl bir çalışma stratejisi belirleneceği tartışıldı. AKP’nin gündeminde ilk olarak Anayasa değişikliğini kamuoyuna anlatmak için yarıda bırakılan ve çalışmaları tamamlanamayan kitapçık var. Hazırlanacak kitapçıkta, Anayasa değişikliği maddeleri tek tek anlatılacak.

Reklam
Reklam

Bakanlar, parti yönetimi ve milletvekillerinden oluşan bir ekip 7 ayrı bölgede görevlendirilecek.

Ayrıca AKP’nin geleneksel hale getirdiği “Türkiye Buluşmaları” Ağustos ayı boyunca daha sık toplanacak.

TBMM'nin 16 Temmuz’da tatile girmesinin ardından Erdoğan’ın, grup toplantılarını parti genel merkezde toplaması bekleniyor. Bu konuda Erdoğan’ın milletvekillerine tatil süresince seçim bölgenizde Anayasa değişikliğini anlatmaları talimatı vereciği kaydedildi.

ANKA