ANKARA (ANKA) - AKP, 12 Eylül’de halk oylamasına sunulacak Anayasa değişikliği için takvim ve çalışmalarını belirlerken, şimdi kamuoyuna nasıl anlatılması konusunda stratejiyi oluşturuyor. Bu konuda milletvekilleri hazırladığı önerileri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunmaya hazırlanıyor.
AKP, referandum startını il başkanları toplantısıyla vermesinin ardından, 1 Ağustos’tan itibaren referandum için hazırlanan takvimi hayata geçirmeye başlayacak. Referandum için hazırlanan takvimin ardından, şimdi Anayasa’nın millete nasıl anlatılacağı stratejisi ve üslubu belirleniyor.
AKP içinde bazı milletvekilleri de bu yönde, “Anayasa nasıl anlatılsın” şeklinde hazırladıkları önerilerini Başbakan Erdoğan’a sunmaya hazırlanıyor.
Bazı milletvekilleri, Anayasa değişikliği konusunda hazırladıkları önerileri Başbakan’a sözlü ve yazılı olarak sunmaya hazırlanırken, Anayasa değişikliğinin meydanlarda anlatılırken iktidar ve muhalefet kavgasına dönmesini istemiyorlar.
-MUHALEFET ELEŞTİRİLMESİN, ANAYASA ANLATILSIN-
Milletvekilleri, Anayasa değişikliğini halka anlatırken, bu değişikliğin AKP’ye mal edilmemesi ve bunun bir AKP yasası olmadığının anlatılması gerektiğinin altını çiziyorlar.
AKP içinde, meydanlarda, teşkilatlarda ve toplantılarda Anayasa değişikliğini anlatırken, muhalefeti eleştirme yerine, sadece Anayasa hakkında bilgi verilmesi ve konuşulmasının daha anlamlı olduğu görüşü savunuluyor.
-REFERANDUM MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİNE DÖNMESİN-
Milletvekilleri, Başbakan Erdoğan ve AKP yönetimine, “Referandum milletvekili seçimine dönmesin" mesajını vermeye hazırlanıyor. Bu konuda, milletvekilleri, Başbakan Erdoğan’ın yapacağı kapalı grup toplantısında ya da Başbakan’dan özel bir randevu isteyerek görüşlerini dile getirecekler.
Anayasa değişikliği anlatılırken, siyasi üslubun dışına çıkılarak tamamen teknik ve akademik dil kullanılmasını isteyecek olan milletvekilleri, “Halkı, Anayasa değişikliğine inandırmak lazım. Bunun sadece millet için yapıldığı, Anayasa değişikliğinin, AKP’nin mal edilmesin. AKP’nin Anayasa değişikliği görüntüsü verilmesin. Anayasa hazırlanırken, toplumun çeşitli kesimlerinin görüşlerinin alındığı sık sık vurgulansın. AKP’nin ihtiyacı olduğu için değil, toplumun ihtiyacı olduğu için Anayasa değişikliği yapıldı densin” şeklinde görüşler dile getirilecek.(ANKA)