AKP reklamında şok eden hata

AKP,Türk kadınının yaşadığı acıları anlatırken Ermeni tehcirinde çekilmiş fotoğraf kullandı.

AKP Ankara İl Kadın Kolları'nın Türk kadınının çektiği sıkıntıları anlatmak için hazırladığı sinevizyonda kullandığı bir karenin Ermeni tehciri sırasında çekilen ve 'soykırım' propagandasında kullanılan fotoğraf olması şaşkınlıkla karşılandı.

AKP Ankara İl Kadın Kolu 2. Olağan Kongresi önceki gün Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda düzenlendi. Kongreye Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra bazı bakanlar da katıldı. Erdoğan salona gelmeden bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Sinevizyonda, Cumhuriyet'in ilan edilmesinin öncesinde Türk kadınının çektiği sıkıntılar ve Cumhuriyet'in ilan edilmesinin ardından elde ettiği kazanımlar anlatıldı. AKP'nin iktidara gelmesinin ardından siyasette kadının etkisinin belirgin şekilde arttığı vurgulandı. Bu sırada Armin Wegner'in Suriye çöllerinde çektiği bir fotoğraf ekrana yansıdı. Fotoğrafta kucağında bebeği ile yürüyen bir Ermeni kadın ve arkasında yürüyen başkaları görülüyor.

Reklam
Reklam

Bu fotoğrafı çeken 1886 Almanya doğumlu Armin Wegner, Osmanlı ordusunda teğmen rütbesi ile görev yapmıştı. Wegner, 1915-1916 yıllarında tehcire uğrayan Ermenilerin fotoğraflarını çekti. Wegner tutuklanmasının öncesinde ve sonrasında araştırmaları sonucu ulaştığı materyali Almanya ve Amerika'ya gönderdi. Wagner'in fotoğrafları soykırım iddialarında sık sık kullanılıyor.

Kaynak: Radikal