AKP Ünsal hakkında işlem yapmayacak

ANKARA (İHA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, ROJ TV'ye demeç veren AK Parti Adıyaman Milletvekili Faruk Ünsal hakkında bir işlem yapılmasının söz konusu olmadığını kaydetti.

AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Fırat, terör örgütü PKK'nın yayın organı ROJ TV'de programa çıkma teklifi almadığını söyledi. AK Parti'den çok sayıda milletvekilinin ROJ TV yayınlarına katıldığını zannetmediğini dile getiren Fırat, Adıyaman Milletvekili Faruk Ünsal'ın 1 yıl önce ROJ TV'deki bir programa katıldığını ve bunu kendisine de söylediğini vurguladı. Fırat, bir gazetecinin, "Devlet tarafından bölgede ROJ TV'ye alternatif kanal kurulup yayın yapılması görüşünü nasıl karşılıyorsunuz?" sorusuna da, "AB sürecinde, bu konudaki yayın yapılmasının yolu açılmıştır. Özel televizyonlar tarafından da bu tür yayınların yapılması için yönetmelik değişikliği gündemde. Bunun ROJ TV ile bir yarış olması için yapıldığı kanaatinde değilim. Bunun yapılması için yönetmelik değişikliği gündemde. Bu, özgürlüklerin önünün açılması nedeniyledir" karşılığını verdi.

Reklam
Reklam

Türk hukukunun kontrol edeceği alanda yayın yapılmasının her açıdan faydalı olacağını ifade eden Fırat, bir soru üzerine de Ünsal hakkında herhangi bir işlem başlatılmayacağını söyledi.