AKP ve MHP'de kongre hazırlığı

ANKARA - AK Parti 2. Olağan Büyük Kongresi, 11 Kasım Cumartesi günü Ankara'da yapılacak.

ASKİ Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek kongreye, yaklaşık bin 460 delege katılacak.

14 televizyon kuruluşu kongreyi canlı yayınlamak üzere akreditasyon yaptırdı. Ayrıca, 400'ün üzerinde köşe yazarı, muhabir, foto muhabiri, kameraman ve teknik ekip de kongreyi takip etmek için akredite oldu.

Tüm delegelere Türk bayrağının dağıtılacağı kongrede, AK Parti için "Türkiye'nin partisi", Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan için de "Türkiye'nin lideri" sloganlarının kullanılacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Erdoğan'ın kongre için özel fotoğraflar çektireceği ve yeni slogan ile fotoğrafların bilboardlarda yer alacağı kaydedildi.

14 Ağustos 2001'de Türkiye'nin 39. partisi olarak siyasi hayattaki yerini alan ve 3 Kasım 2002 seçimlerinde tek başına iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) 2. Olağan Kongresinde, genel başkan ile partinin en yetkili organı olan 50 kişilik Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyelerinin seçimi yapılacak.

Kongrede ayrıca tüzük değişikliği de yapılacak. Tüzüğün, MKYK seçimlerinde genel başkana kontenjan yetkisi veren 73. maddesinin değiştirilerek, bu yetkinin MKYK'ya verilmesi planlanıyor.