AKP ve MHP'den DSP'ye ziyaret

Ankara (AA)- AK Parti ve MHP yetkilileri, türbanın yüksek öğretimde serbest bırakılması için hazırladıkları Anayasa değişikliği teklifine destek istemek amacıyla DSP'yi ziyaret etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit'i TBMM'de ziyaret etti.

Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bozdağ, MHP ile yaptıkları ortak çalışmayı DSP'ye ilettiklerini belirtti. DSP'li milletvekillerinin, bu konuda bir çalışma yapıp, konuyu genel başkanlarına ileteceklerini ve ondan sonra bu konuda nihai değerlendirmelerini yapacaklarını söylediklerini ifade eden Bozdağ, "Umudumuz, DSP'nin de bu konudaki çözüme, pozitif katkısıyla Türkiye'de 30 yıldır süren bu sorunun çözümünün artık gerçekleşmesi ve sorunun Türkiye'nin gündeminden çıkmasıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Tayfun İçli ise teklifi değerlendireceklerini kaydetti.İçli, "DSP bu konuda eskiden olduğu gibi, inançlara saygılı laiklik ilkesine sadık, bu görüşünde ısrarlı. Bir de böylesi konuların çok aceleye getirilmemesi konusunda da kararlı bir tutumumuz var. Önümüzdeki günlerde DSP'nin bu konudaki görüşlerini sizlere açıklayacağız" diye konuştu.