AKP, yerel seçimler için komisyon kurdu

ANKARA (İHA) - AK Parti, yerel seçimler öncesinde önce göreve devam edecek belediye başkanlarını belirleyecek, ardından değişiklik yapılacak belediyeler üzerinde çalışma yapacak.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde belediye başkan adaylarını tespit etmek için komisyon kurulmasını kararlaştırdı. Ancak komisyonda kimlerin görev alacağı henüz kesinleşmedi. Oluşturulacak komisyon öncelikle büyükşehir belediye başkanlarının göreve devam edip etmemesini karara bağlayacak. Büyükşehir belediye başkanlarının karnelerini de dikkate alarak bir değerlendirme yapacak olan komisyon, önce 'kalacak' belediye başkanlarını tespit edecek. AK Parti, daha sonra değişiklik yapılacak belediyeler üzerinde bir çalışma yapacak.

Reklam
Reklam

Daha önce büyükşehir belediye başkan aday adaylarından 7 bin 500 YTL, nüfusu 100 binin üzerindeki illerin belediye başkan aday adaylarından 3 bin YTL, nüfusu 200 binden fazla olan ilçe belediye başkan aday adaylarından 2 bin 250 YTL, belde belediyeleri adaylarından ise bin YTL ücret isteme kararı alan AK Parti, özürlülerden ve kadınlardan alınacak ücretleri de belirledi. Buna göre, özürlülerden dörtte bir oranında, kadınlardan ise üçte iki oranında ücret alınacak.