AKP'den belediyelere müjde

SAMSUN (İHA) - TBMM KİT Komisyonu Üyesi ve AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, belediyeleri kimseye muhtaç etmeyeceklerini belirterek, 2006'da yeni kanunlar çıkararak parasal kaynak sağlayacaklarını söyledi.

Samsun'un Kurupelit ve Atakent beldelerinde incelemelerde bulunan AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, belediyelerin maddi açıdan güçlenmesi için çalışma başlattıklarını belirterek, "Belediyelerin durumunun düzeltilmesi için 2006'da çıkaracağımız kanunların altyapısını oluşturuyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti'den önceki iktidarlar döneminde belediye başkanlarının çalışanlarına maaş ödeyemez durumda olduğunu söyleyen Yeni, "Biz iktidara geldikten sonra belediyeler maddi açıdan rahatlayarak, nefes almaya başladı. Belediyeleri hiçbir zaman kimseye muhtaç etmedik. Bundan sonra da alacağımız radikal kararlarla, belediyelerin kendi ayaklarının üzerinde durması sağlayacağız" diye konuştu.

Küçük esnafın zor durumda olduğunu bildiklerini ve eski parlak günlerine dönmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını, alınan ekonomik kararlarla bu kesimin de yüzünü güldüreceklerini dile getiren Yeni, "Elele vererek zorlu virajı alnımızın akıyla alacağız. Bunun için özveri şart" şeklinde konuştu.

Yeni, halkın sıkıntılarının uykularını kaçırdığını, çözüm için gece-gündüz çalıştıklarını sözlerine ekledi. Yeni, her iki beldede bulunan Yaşar Doğu Kız Yurdu, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Atakenti Sevenler Derneği, Yardım Sevenler Derneği Sağlık Ocağı ve Özel Güzelyalı Kız Öğrenci Yurdu, Pelitköy Sağlık Ocağı, Pelitköy Jandarma Karakolu, Özel 19 Mayıs Diyaliz Merkezi ve Onkolojı Hastanesi'ni ziyaret ederek bilgi aldı.

Reklam
Reklam