AKP'den 'Civan Haco' açılımı

ANKARA (İHA) - AK Parti, Kürt müziğinin önde gelen isimlerinden Civan Haco'nun TRT bünyesinde kurulacak Kürtçe TV'de program yapmasını sağlamak için harekete geçti.

Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a Civan Haco'nun Kürtçe TV'ye alınması konusunda öneride bulunan Güneydoğu ve Doğulu vekiller, "Aksi takdirde Kürtçe TV'nin hiçbir tadı olmaz" dedi. Devlet Bakanı Mehmet Aydın da, Kürtçe'de farklı lehçeler olduğu için uzman bulmakta zorlandıklarını belirterek, "Hangi lehçede yayın yapılacağı konusunda tereddütlerimiz var" dedi. Aydın, vekillerin önerilerini değerlendireceklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında Doğu ve Güneydoğulu milletvekillerinin gündeminde 'Kürtçe TV' vardı. Diğer bakanlar gibi 13 milletvekili grubunu gezen TRT'den Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın en çok karşılaştığı soru Kürtçe TV ile ilgili oldu. TRT bünyesinde kurulacak Kürtçe TV konusunda Doğu ve Güneydoğulu milletvekillerinin sorularını cevaplayan Bakan Aydın, yeterli uzman bulamamaktan yakındı. Kürtçe TV için yaşanan 'lehçe' sıkıntısını aktaran Aydın, "Kürtçe'de çok farklı lehçeler var. Lehçe farklılıkları nedeniyle biz de yeterli uzman bulamıyoruz. çok fazla farklı lehçe olması nedeniyle hangi lehçede yayın yapılacağı konusunda da tereddütlerimiz var. Bunları gidermeye yönelik çalışmalarımız sürüyor. Uzman arıyoruz" diye konuştu.

AK Parti'nin Doğu ve Güneydoğu milletvekilleri, hazırlıkları devam eden Kürtçe TV'ye yönelik bazı talepte de bulundular. Civan Haco'nun da Kürtçe TV'de müzik programı yapmasını öneren Kürt kökenli milletvekilleri, "Civan Haco olmadan açılacak bir Kürtçe televizyonunun tadı olmaz. Onun Kürtçe türküleri televizyona da renk katar. Bölge halkının çok sevdiği bir sanatçı. Bu yönde bir karar alınmasını bölge halkı da büyük bir sempatiyle karşılar" dedi. Doğu ve Güneydoğulu vekillerin önerilerini not alan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, bu talepleri de değerlendireceğini ve TRT Genel Müdürü'ne aktaracağını bildirdi.

Reklam
Reklam