AKP'den, olağanüstü toplantıya destek

ANKARA (İHA) - AK Parti, CHP'nin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hakkında gensoru önergesi verilmesini sağlamak amacıyla TBMM'nin olağanüstü toplantıya çağrılması talebine destek verme kararı aldı.

AK Parti'li tüm milletvekilleri, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdığı 4 Ağustos Çarşamba günü Ankara'ya çağrılacak. AK Parti Genel Merkezi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında biraraya gelen parti kurmayları, CHP'nin Meclis'in olağanüstü toplanması çağrısı konusunda nasıl tavır takınılacağını kararlaştırdı. Toplantıda, gensoru görüşmelerini yapmak üzere Meclis'in açılmasına destek verilmesi karara bağlandı.

Reklam
Reklam

Toplantının ardından bir açıklama yapan AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, CHP'nin Meclis'in olağanüstü toplanması talebi karşısında TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın 4 Ağustos'ta Meclis'i toplantıya çağırdığını hatırlatarak, CHP'nin sayısal olarak toplantıyı açma imkanının bulunmadığını kaydetti. Kapusuz, CHP'nin bu konudaki talebini destekleyeceklerini açıklayan Kapusuz, "TBMM'nin açılmasına ve gensorunun görüşülmesine fırsat vereceğiz. Milletvekillerimizi Ankara'ya davet edeceğiz. Meclis, Çarşamba günü açılacak ve gensoru talebi görüşülecek" diye konuştu. Kapusuz, TBMM'nin başka bir gündem maddesini ele alıp almayacağı yönündeki bir soru üzerine de, "İlk karar gensoru görüşmeleri üzerineydi. Öncelikle bu konu ele alınacak. TBMM aynı zamanda gündemi belirleme ve çalışmalarını devam ettirme hakkına sahiptir. Biz, gensoru görüşmelerini yapmak üzere TBMM'nin açılış talebini destekleyeceğiz" değerlendirmesini yaptı. Kapusuz, gensoru görüşmelerinde kamuoyunun da bilgilendirileceğini ve Meclis'in gerekli değerlendirmeleri yapacağını vurguladı.

Reklam
Reklam