AKP'den uyuşturucuyla mücadele atağı

ANKARA (İHA) - AK Parti, son olarak 16 yaşındaki Melis Akpınar'ın hayatını karartan uyuşturucuyla mücadele konusunda atağa geçiyor. Daha önce sokak çocuklarının sorunlarını araştırmak üzere komisyon kuran parti, gündemine şimdi de gençlerin sorunlarını aldı.

TBMM Sokak Çocuklarının Sorunlarını Araştırma Komisyonu'nun başkanlığını yürüten AK Parti Siirt Milletvekili Öner Ergenç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek, gençlerin özellikle uyuşturucu sorunlarını çözmeyi hedef alan bir komisyon kurulmasını talep etti. Başbakan Erdoğan'ın kesin kararını vermesi halinde, Meclis'in yeni yasama döneminde gençlerle ilgili komisyon kurulacak. Ergenç, kurulacak komisyonun mutlaka ihtisas komisyonu niteliği taşıması gerektiğini de vurguladı.

Reklam
Reklam

Son olarak 16 yaşındaki Melis Akpınar'ın uyuşturucu kurbanı olmasının ardından AK Parti de harekete geçecek. AK Parti Siirt Milletvekili Öner Ergenç, sokak çocuklarının ardından gençlerin sorunlarını yakın takibe almak için kolları sıvadı. Kurulacak yeni komisyonun, araştırma komisyonu yerine ihtisas komisyonu olmasını isteyen Ergenç, gençliğin ve çocukların problemlerinin Meclis'te bir komisyon tarafından sürekli takip edilmesi gerektiğini vurguladı. Meclis'te bulunan Dilekçe Komisyonu gibi gençlerle ilgili kurulacak komisyonun da ihtisas komisyonu niteliği taşıması gerektiğinin altını çizen Ergenç, "Bu komisyon Meclis adına gençlerin sorunlarını takip etmelidir. Bu komisyon gençliği tehdit eden her türlü sorunu irdeleyecek. Ancak öncesinde bir araştırma komisyonu kurulmalıdır" diye konuştu.
Ergenç, gençler arasında uyuşturucu kullanımının korkunç düzeye ulaştığına işaret ederek, uyuşturucuyla topyekün bir mücadele başlatılmasını talep etti. Ergenç, konuyla ilgili Başbakan Erdoğan ile de bir görüşme yaptığını ancak henüz kesin kararın verilmediğini ifade etti. Erdoğan'ın vize vermesi halinde, yeni yasama döneminde gençlerin sorunlarını araştırmak üzere Meclis'te bir komisyon kurulacak.

Reklam
Reklam