AKP'den Yalçınkaya'ya jet yanıt

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya'nın anayasa paketine eleştirilerine AK Parti yanıt verdi: Sözleri CHP'nin tezleriyle aynı.

Anayasa paketinde yer alan yargı reformuna tepki gösterip öneri ve uyarılarda bulunan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'ya AK Parti'de jet hızında yanıt geldi.
AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'ya cevap verdi, açıklamasının CHP'niz tezlerinden farkı olmadığını söyledi.
Kılıç, ''Yalçınkaya'nın sözleri CHP'nin tezleriyle aynı. Hukuk devleti değerlerini tartışmaya açmak aklımızdan geçmez'' dedi. Kılıç, teklifin anayasanın ilk 3 maddesine aykırı olmadığını belirtti ve ''Hukukçular, hukuku zorlayan açıklamalardan kaçınmalı'' şeklinde konuştu.
AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, Anayasa Komisyonu'nda görüşmeleri devam eden Anayasa değişikliği teklifine yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Kılıç, "Benzer eleştirileri Türkiye'deki siyasi partilerden, muhalefet partilerinden ve CHP'den duyuyoruz" dedi.
Kılıç, Meclis'te gazetecilerin Yalçınkaya'nın, Anayasa değişikliği teklifine yönelik eleştirilerinin hatırlatılması üzerine, "Benzer açıklamalar muhalefet partileri ve CHP'den de dinliyoruz. CHP'nin öne sürdüğü tezlerden bu açıklamaların farkı yok. Eleştiriler arasında sıkı bir paralellik var" dedi.
Kılıç şöyle dedi: "Eleştiriler arasında sıkı bir paralellik var. Bizim yaklaşımımız belli ve değişmedi. Anayasa'nın ilk üç maddesine aykırı değil. Hukuku zorlayan yorumlardan kaçınılmalıdır. Hukukçular daha büyük bir özenle kaçınmalıdır. Türkiye cumhuriyeti laik demokratik sosyal bir devlettir değil bu değerleri tartışmak, tartışma konusu bile yapmak kemsinin aklından geçmez. Hele AK Parti'nin aklından hiç geçmez. Teklif sağlam bir demokrasi ve hukuk reformudur. Anayasanın ilk üç maddesine paraleldir. Anayasanın başında belirtilen ilk üç maddeye de, Cumhuriyetin temel hedeflerine de kuvvetler ayrılığı ilkesine de paraleldir."