Akpınar Kapalı Pazar Alanı haziran sonunda açılacak

Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Akpınar Kapalı Pazar Alanı’nın haziran sonunda hizmete açılacağını...

Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Akpınar Kapalı Pazar Alanı’nın haziran sonunda hizmete açılacağını söyledi.

Teknik ekibiyle birlikte Akpınar Kapalı Pazar Alanı’nda incelemelerde bulunan Mustafa Dündar, 4 farklı mimari ile inşa ettikleri kapalı pazar alanları ile Bursa için yeni bir konsept geliştirdiklerini kaydetti. Akpınar Kapalı Pazar Alanı’nın sadece pazar olarak değil komple bir tesis olarak haftanın her günü hizmet vereceğini ve bir kültür merkezi özelliği de taşıyacağını belirten Dündar, şunları kaydetti: "Vatandaşlarımıza daha rahat alışveriş yapabilecekleri, daha rahat yemek yiyebilecekleri hijyenik ortamlar sunuyoruz. Burada pazar için en sağlıklı ortamı hazırladık. Balıkçılar için ayrı bir bölüm yapıyoruz. Vatandaşlarımızın kullanacağı emzirme odasından, tuvaletlere, otoparktan çay ocağına kadar sağlıklı bir ortam hazırlıyoruz."

Reklam
Reklam

Akpınar Kapalı Pazar Alanı’nın 6 bin metrekare alan üzerine inşa edildiğini ve yüz araç kapasiteli bir de açık otoparkı olduğuna işaret eden Dündar, "Türkiye’de ilk kez uygulanan mimari bir yapı var burada. Çatıda kullandığımız malzeme sadece havaalanlarında var. Çevreye zarar vermeyen, gürültüyü ez aza indiren, modern çizgide, son teknoloji ürünü bu tesisimizle vatandaşımıza en rahat ortamda en modern hizmeti vermeyi hedefliyoruz. Modern şehircilik felsefesi ile attığımız adımlar çerçevesinde yaptığımız bu eserler kentimize değer katarken, Bursa’da yeni bir mimari anlayışında gelmesini amaçlıyoruz." diye konuştu.

Dönem sonuna kadar 8 farklı kapalı pazar alanını Osmangazi ve Bursa’ya kazandıracaklarını anlatan Dündar, mevcut pazar alanlarının üzerini yeni geliştirilen bir sistemle kapatarak daha kullanışlı hale getirdiklerini kaydetti.

Başkan Dündar, pazar alanının haziran ayının sonunda hizmete açılacağını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz