AKP'li Bağış'tan ABD'ye son uyarı

WASHİNGTON (ANKA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren yasa teklifinin ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nden geçmesinin Türkiye ile ABD arasındaki askeri işbirliğini tehlikeye atacağını söyledi.

Washington'da, TBMM heyetiyle birklikte çeşitli temaslarda bulunan, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Istanbul Milletvekili Egemen Bağış, temaslarını ANKA'ya değerlendirdi.

AKP'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bağış, ABD Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Amerikan Kongresi yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde, gelinen bu durumdan duydukları endişeyi dile getirdiklerini belirterek, ABD'nin, PKK konusundaki tutumunu eleştirdiklerini "Böyle stratejik ortaklık olmaz, bu stratejik ortaklığımıza yakışmaz, artık PKK konusunda somut bir şeyler yapmanız gerekiyor" dediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Bağış, Irak'taki ABD askerlerinin ihtiyaçlarının büyük bir kısmının Türkiye'deki İncirlik hava üssünden karşılandığını hatırlatarak, binlerce Türk kamyon sürücüsü, inşaat işçisi, mühendis ve mütteahhidin, ABD'nin Irak'taki çabasına destek vermek için hayatlarını tehlikeye attıklarına işaret etti.

Bağış sözlerine şöyle devam etti:

"Bu yasa teklifi, ABD askerlerini tehlikeye atar. Size sağladığımız şu anki işbirliğini ileriye götüremeyiz. Eğer müttefiklerimiz bize, işlemediğimiz şuçlarla hakaret ediyorsa, biz bu çabanın yararlarını sorgulamaya başlarız".

Verdiği demeçte, Irak'tan Türkiye'ye sızarak silahlı saldırılarda bulunan terör örgütü konusuna da değinen Bağış, Washington yönetiminden, Irak'taki Kürt bölgesi liderlerine, bölgede barınan terör örgütü mensuplarını Türkiye'ye iade etmeleri yönünde baskı yapması gerektiğini söyledi.