AKP'li gençlerden Avrupa çıkarması

ANKARA (İHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Avrupa Birliği (AB) müktesabatını öğrettiği akademi öğrencileri için Avrupa'ya tur düzenleyecek.
Akademi öğrencilerinin yerinde inceleme yapmalarına imkan sağlamak amacıyla Avrupa Parlamentosu, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi binası başta olmak üzere birliğin önemli merkezlerine ziyaretler gerçekleştirilecek. AK Parti, ayrıca Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine ilişkin zaman zaman çelişkili açıklamalar yaparak dikkatleri üzerine çeken AB'nin Genişlemeden Sorumlu eski Komiseri Günter Verhaugen'i 'nazar boncuğu' ile ikna etmeye çalışacak.

Reklam
Reklam

AK Parti, Türkiye'ye verilecek müzakere tarihinin belirleneceği 17 Aralık'taki AB Zirvesi öncesinde, Avrupa'nın siyasi başkenti Brüksel'e tur düzenleme kararı aldı. AB İlerleme Raporu'nun açıklanmasının ardından atağa geçen ve Türkiye'nin AB'ye üye olması halinde ihtiyaç duyulan ölçülerde eleman yetiştirilmesini sağlamak amacıyla 'AB Sürecine Adaptasyon' adı altında 3 aylık bir eğitim programı düzenlen AK Parti, Siyaset Akademesi bünyesinde kursa tabi tutulan öğrencileri Avrupa'nın önemli merkezlerine götürecek. Sadece dil bilen üniversite mezunlarının alındığı eğitim çalışmasında AB müktesabatı ve mevzuatı öğreten AK Parti, Avrupa'daki ve Türkiye'deki AB uzmanlarının ders verdiği öğrencilere Avrupa'nın en önemli kurumlarını yerinde incelettirecek. Bu çerçevede, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu'nun bulunduğu Brüksel ile Avrupa Konseyi'nin bulunduğu Strassbourg'a turlar düzenlenecek. Akademi öğrencilerinin AB ile ilgili en önemli kararların alındığı bu merkezlerde yerinde inceleme yapmaları amaçlanıyor. AK Parti Ankara İl Başkanlığı, sözkonusu organizasyon için sponsor arayışına girdi. AK Parti öğrencilerinin daha sonraki aşamada ise, Türkiye muhalifi parlamenterlere 'Türkiye neden AB'nin içinde olmalı' başlıklı bir mektup kaleme alması bekleniyor.

Reklam
Reklam

AB'ye uyumlu eleman yetiştirilmesini sağlamak amacıyla bir eğitim programı hazırlayan AK Parti'nin 'AB Sürecine Adaptasyon' adı altındaki eğitim programı 3 ay sürecek. Eğitim kriterinin yüksek tutulduğu program, sadece dil bilen üniversite mezunlarını kapsıyor. Hem parti teşkilatlarına hem de halka açık olan eğitim programı çerçevesinde, Avrupa'dan parlementerler, Türkiye'den ve yurtdışından AB uzmanları, üniversite hocaları ve siyasiler ders veriyor. AB Komisyonu ve AB Genel Sekreterliği ile temasa geçen AK Parti, AB'nin Genişlemeden Sorumlu eski Komiseri Günter Verhaugen'i de Türkiye'ye davet etmeyi planlıyor. AK Parti aynı zamanda, Verhaugen'i ziyaret etme planları yapıyor. AK Parti Ankara İl teşkilatı yönetiminin, Verhaugen'e 'nazar boncuğu' hediye götüreceği öğrenildi.