AKP'li vekiller kabine revizyonundan yana

ANKARA (İHA) - AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, demokrasiyle yönetilen ülkelerde kabinelerin 3-4 yılda bir değiştiğine işaret ederek, "Herhangi bir beklenti olarak algılanmaması gerekir. Demokratik teamül açısından söylüyorum. Başbakan kendi çalışacağı timi kendisi tespit eder ama zaman zaman yenilemekte fayda var" dedi.

29 Mart seçimlerinin ardından siyasette değişim rüzgarları eserken bazı kabine üyelerinin de bu değişimden etkilenmesi bekleniyor. AK Parti milletvekillerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine revizyonu yapılabileceği yönündeki açıklamalarına destek geldi. Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplayan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, bu konuda daha önce de eleştiride bulunduğunu hatırlatarak, demokrasilerde vazgeçilmez insan olmayacağını vurguladı. Erdem, "Sık değişsin, gelenek oluşmasın anlamında söylemiyorum. Bakanlarımızın hepsini başarılı kabul edelim. AK Parti 340 milletvekili olan bir parti. Aynı bakanlarla devam etmek sıkıntı yaratır. Parti içinde sıkıntı yaratır, yıpranmalar olur, halk nezdinde yüz eskimeler olur. Demokrasiyle yönetilen ülkelerde kabine 3-4 yılda bir yenilenir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başbakan'ın çok yakın çalışmak istediği kişilerin de olabileceğini ama yenilemenin bir taze kan anlamına geldiğini kaydeden Erdem, bunun yıpranmaların önlenmesi, kamuoyunun önüne yeni çehrelerle çıkmak demek olduğunu belirtti. Erdem, "Faydalı görüyorum ben. Bunu söylemek kolay değil bir milletvekili için. Herhangi bir beklenti olarak algılanmaması gerekir. Demokratik teamül açısından söylüyorum. Başbakan kendi çalışacağı timi kendisi tespit eder ama zaman zaman yenilemekte fayda var" şeklinde konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara ise değişimin, kendi içinde canlılığı tutan bir şey olduğunu ifade etti. Değişimin seçim sonuçlarına endeksli olmasının gönlünün almadığını kaydeden İncekara şöyle konuştu:

"Özel sektörde de böyledir. Uzun süreli görevde kalmalar her zaman şirketleri de, kişileri de yiyen, bitiren bir şeydir. Seçim sonucunda böyle bir şey yapılabilir ama bence seçim sonuçlarını beklemeden önce, keşke demeden önce değişimler olmalıdır. Değişimlerin başarılarla alakalandırılmasını doğru bulmuyorum. Arkadaşlarımızın hepsi başarılı. Değişim herkesi dinlendiren, yüreklendiren ve heyecanlandıran bir şey. Özel sektörde başarı her zaman değişimle sağlanır."

Reklam
Reklam

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, bazı partilerin değişim ihtiyacı hissettiklerini çünkü seçimlerden başarılı çıkamadıklarını söyledi. MHP'nin 29 Mart seçimlerinin en başarılı partisi olduğunu savunan Türkeş, "Bunlar gösteriyor ki vatandaş nezdinde MHP kabul gören bir partidir. Parti içinde zaman zaman tartışmalar olur ama onların bir ciddiyeti yok. MHP gelgeç partilerden değildir. MHP 40 yıldır Türk siyasetinde varolan ve milli bütünlüğümüz doğrultusunda hep yapıcı siyaset ortaya koyan bir partidir. Diğer partilerle mukayesesi doğru değil" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ise, değişimin her zaman iyi bir şey olduğunu vurgulayarak, bütün partilerde de değişimin olduğunu kaydetti. Kesici, "CHP'de de o tür yaklaşımlar var. CHP zaten son kurultayında bir tüzük değişikliği yaptı" dedi. Kesici, Demokrat Parti'ye Genel Başkan adayı olmasının söz konusu olmadığını açıkladı.