AKP'li Yiğit'in teklifine muhalefet temkinli

ANKARA (ANKA) - AKP'li İbrahim Yiğit'in kamuoyunda "milletvekiline kıyak emeklilik" olarak yorumlanan kanun teklifine CHP, MHP ve DTP temkinli yaklaştı.

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, teklifi incelediklerini ve önemli bir şey getirmediğini belirterek, "Ama bunun arkasında Meclis'te gece yarısı önergeleriyle farklı bir düzenleme yapılır mı yapılmaz mı hep beraber göreceğiz" dedi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise "Milletvekillerine yönelik böylesine bir öneri getirmek gayri ahlaki bir davranış" derken, DTP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, teklifin gündemlerinde olmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

AKP İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit, milletvekillerinin özlük haklarını düzenleyen kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunarken, teklif kamuoyunda, "Milletvekillerine kıyak emeklilik" tartışmalarına neden oldu. CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, teklifi incelediklerini ve önemli bir şey getirmediğini belirterek, şöyle konuştu: "Kamu kurumlarının misafirhanelerinden milletvekilleri yararlansın, yararlanmasın, bunun için kanun çıkarılmaz. Öyle zannediyorum esas amaç, Genel Kurul'da veya komisyonda bazı iyileştirmeleri yaparak milletvekillerinin emekliliğini gündeme getirmek. Milletvekilliği emekliliğinden yararlanmak için 2 yıl gerekiyor. Belki bu teklifin görüşülmesi sırasında 1 yıla indirilebilir. Tazminat meselesi var, o konuda düzenleme yapılabilir. Ancak Meclis tatile girerken milletvekili maaşlarının tekrar tartışmaya açılmasını, bu haliyle bir şey getirmeyen teklifle Meclis'in meşgul edilmesini doğru bulmuyoruz. Ama bunun arkasında Meclis'te gece yarısı önergeleriyle farklı bir düzenleme yapılır mı yapılmaz mı hep beraber göreceğiz. Bu bir pas olabilir ve sonra bazı goller yerleştirilebilir."

Reklam
Reklam

"GAYRİ AHLAKİ"
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise milletvekillerine seçim için böylesine bir öneri getirmenin "gayri ahlaki" bir davranış olduğunu söyledi. Vural, "Böyle bir şeye niye ihtiyaç duyuyorlar. Daha önceden yapılsaydı amenna, ama zamanlaması dikkat çekici ve tartışma yaratacak bir zamanlama. Böyle teklifler parlamentoyu ve milletvekilliğini zedeler" dedi.

"GÜNDEMİMİZDE YOK"
DTP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan ise "Böyle bir teklif gelirse grup olarak oturur görüşür ve bir konsensus oluştururuz ancak şimdi gündemimizde böyle bir şey yok" dedi.