AKP'liler yolsuzluk belgesi peşinde

ANKARA (İHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'li milletvekillerinden yolsuzluk belgesi toplamasını istedi. Milletvekillerinin yolsuzluk iddialarıyla ilgili tüm bilgi, belge ve duyumları zaman kaybetmeden kendisine ulaştırmasını talep eden Erdoğan, bu konuda her vekilin görevli olduğunu kaydetti. Erdoğan milletvekillerini, "Daha önceki iktidarlar yolsuzluk nedeniyle gitti. Biz de aynı duruma düşmemek için dikkatli olmalıyız" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nın basına kapalı bölümünde yolsuzluklarla ilgili ilginç değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Erdoğan, hükümet olarak yolsuzlukların üzerine gitme konusunda kararlı olduklarının altını çizerek, bu konuda milletvekillerine de büyük görevler düştüğünü kaydetti. Milletvekillerine "Elinize gelen tüm yolsuzluk belgelerini, bilgileri ve duyumları en kısa sürede bizzat bana ulaştırın" talimatını veren Başbakan Erdoğan, milletvekillerinin kendilerine 'ricacı' olan kişileri ciddiye almamaları gerektiğini söyledi. Her milletvekilinin bu konuda görevli olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Dikkatli olmalıyız. Diğer iktidarlar yolsuzluk nedeniyle gitti. Biz de aynı duruma düşmemeliyiz. Bu konuda dikkatli olmalıyız. İşi sıkı tutmalıyız. Hükümet olarak en hassas olduğumuz konuların başında yolsuzluklar geliyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul İl Teşkilatı ve belediye başkanlarını da uyardım. En ufak belgeyi bile bana getirin" diye konuştu. Erdoğan, hükümetin yolsuzluklar konusundaki kararlılığına kimsenin engel olamayacağına da işaret ederek, en ufak yolsuzluğa bile göz yummayacaklarını vurguladı. Hükümetin bu konudaki titizliğinin milletvekillerine de örnek olmasını isteyen Erdoğan, "Bizlere düşen bu konuya kesinlikle göz yummamaktır" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

HÜKÜMETTEN YOKSULLARA 'BAYRAM' MÜJDESİ Devlet Bakanı Beşir Atalay da toplantıda söz alarak, bakanlığının icraatlarına ilişkin bilgi verdi. Bakanlık olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'na Kurban Bayramı öncesinde 40 trilyon liralık kaynak aktarılacağını açıklayan Bakan Atalay, paranın yoksullara dağıtılacağını söyledi. Hangi illere ne kadar kaynak aktarılacağını tek tek okuyan Atalay, Kurban Bayramı öncesinde 40 trilyon lira dağıtarak, fakir fukaranın yüzünü güldüreceklerini ifade etti. Atalay, bayramdan önce fona aktarılacak kaynağın kaymakamlıklar aracılığıyla fakirlere ulaştırılacağını belirtti.

Her sene fona 22.5 trilyon lira kaynak aktarıldığını; ancak eğitim yılı açılışında, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde bu rakamın arttırıldığını hatırlatan Atalay, bakanlık olarak Kurban Bayramı öncesinde kaynağı 40 trilyon liraya çıkartma kararı aldıklarını açıkladı. Bakan Atalay ayrıca, bu yıl fakirlere 1 milyon 50 bin ton kömür yardımında bulunduklarını da sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam