"AKP'nin karşısında tek alternatifiz"

ANKARA (İHA) - DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, yerel seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Bu iktidarın karşısına yegane alternatif DYP'dir" dedi.

Parti genel merkezinde, seçim sonuçlarına ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Ağar, bazı olumsuz olaylar yaşanmasına rağmen seçimlerin, Türk demokrasisi açısından sağlıklı geçtiğini söyledi. Türkiye'nin merkez sağında DYP'nin varolduğu ve varolmaya da devam edeceğinin ortaya çıktığını belirten Ağar, "DYP, millet tarafından tescil edilmiştir ve bu çıkış devam edecektir" dedi. Çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini ve Türkiye'nin ihtiyacı olan siyaseti milletle beraber inşa edeceklerini vurgulayan Ağar, "Türkiye alternatifsizlik olmadığını ortaya koymuştur. Kimse kendisi milletin üstünde görmemelidir. Millet, ihtiyaç duyduğu anda alternatifleri ortaya çıkarmaktadır. Bu iktidarın karşısına yegane alternatif DYP'dir" şeklinde konuştu. Ağar, çeşitli kesimler tarafından partiye ve şahsına yönelik tertiplerin hepsinin de iflas ettiğini belirtti. Merkez sağda gerçek adresin DYP olduğunun bir kere daha görüldüğünü ve DYP'nin bu verilen mesajı en iyi şekilde değerlendirmeye devam edeceğini ifade eden Ağar, gazetecilerin merkez sağda birleşmeye yönelik bir girişiminin olup olmadığının sorulması üzerine, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Seçim sonuçlarının verdiği mesaj çok açık ve nettir. Herkes bu mesajların çerçevesi içerisinde, bütünleşme konusunda adım atmada gayretli olmalıdır. Tabanın böyle bir talebinin olduğu görülmektedir. Süreç tabi olarak işlemektedir. Ve bu tabi süreç sağlıklı sonuçları da kendiliğinde ortaya koymaktadır. Zannediyorum ki bu merkez sağda son olarak ayrı partiler halinde girilen seçim olmuştur. Önümüzdeki seçimde bütünleşme tamamlanmış olacak".

Seçime 13 milyona yakın seçmenin katılmadığının hatırlatılması üzerine, anket şirketlerine tepki gösteren Ağar, "Bu anket sonuçları doğrultusunda seçmenler sandığa gitmemiştir" diye konuştu. CHP'nin aldığı sonuçları nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, "Ben hiçbir partinin iç işlerine karışmam. Ancak muhalef açısından söyleyeceğim şudur, milletimiz bize muhalefet görevi vermiştir. Bu seçimden sonra bu tescil olmuştur. Biz Meclis içinde de Meclis dışında da milletin verdiği bu görevi yapacağız" karşılığını verdi. Ağar, Annan Planı'na ilişkin bir soru üzerine, Kıbrıs konusunda olumlu yönde gelişmeler olduğunu ve bu gelişmeleri sıcak karşıladıklarını ancak, net ve resmi bilgileri de beklediklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam