AKP'nin Tunceli'de ilk adayı

TUNCELİ (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Belediye başkanlığını istiyorum" dediği Tunceli'de, İl Başkanı Cihan Açıkgöz, görevinden istifa ederek aday adaylığını açıkladı.

AK Parti Tunceli İl Başkanı Cihan Açıkgöz, parti binasında bir grup partiliyle birlikte basın açıklaması yaptı. Açıklamasında, AK Partinin iktidara geldikten sonra Tunceli'de yaptığı hizmetleri sıralayan Açıkgöz, "Yaptığımız çalışmalarla, gerçekleştirdiğimiz projelerle kapsamında ilimizin yollarını duble hale getirdik, Üniversitemizin yakında temeli atılacak, köprümüzü yaptık, bundan sonra da partimin il başkanlığından istifa ederek ilimizin Belediye Başkanlığı aday adayı olduğumu açıklıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Şu an kendisinden başka herhangi bir aday adayı başvurusu olmadığını belirten Açıkgöz; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Belediye başkanlığını istiyorum" sözünün hatırlatılması üzerine, "Biz ayakları yere basan projelerimizle, Başbakanımızı da arkamıza alarak seçime gireceğiz. Tunceli halkı inanıyorum iş yapana ve ayakları yere basan projelere oy verir. Biz de 29 Mart akşamı Belediye Başkanlığını Başbakanımıza veririz" diye konuştu.
Daha sonra partililerin tebriklerini kabul eden Cihan Açıkgöz, evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilirken 39 yaşında ve 1996 yılında İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu. Aynı üniversite de Eğitim Fakültesinden formasyon dersleri alarak diploma aldı. 1997 Tunceli'de bir şirket kurarak ticari hayatına başladı. Un üretimi ve gıda dağıtım işiyle iştigal eden Açıkgöz, 2005 yılında Tunceli Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. 2005
yılında TOBB de Avrupa Birliği Uyum komisyonun seçildi. Tunceli'de Valilik İnsan hakları komisyonu, il istihdam kurulu komisyonu, Cumhuriyet savcılığı denetimli serbestlik komisyonu ve İl Milli Eğitim komisyonların da görev yapan Açıkgöz ayrıca Tunceli Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyetinde Ticaret ve Sanayi Odası başkanı olarak komisyon üyeliği yaptı.

Reklam
Reklam