AKP'ye kapatma davası sonrasında önemli konuk

ANKARA (İHA) - AK Parti, hakkında açılan kapatma davasına karşı diplomatik destek atağını sürüyor. AK Parti, önümüzdeki günlerde bir dönem ABD diplomasisine yön veren eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright'ı ağırlayacak.

AK Parti, 25 Mayıs Pazar günü yapılacak Kadın Kolları Büyük Kongresi için Madeleine Albright'ı da davet etti. Albright'ın davete sıcak baktığı ve kongreye katılabileceği öğrenildi. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları'nın 2. Olağan Büyük Kongresi'ne ABD'den iki kadın senatör, Suriye ve Bangladeş'ten de kadın bakanların katılması bekleniyor. Eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Brüksel Forumu'nda AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davayla ilgili olarak çok şaşırdığını belirterek, şunları söylemişti:

Reklam
Reklam

"AK Parti daha yeni seçim kazandı. Halktan tüm dünyada yankı uyandıran bir yetki aldı. Çok özgür bir seçim kampanyası oldu. Sonuçları Türkiye'deki demokrasinin işaretlerini verdi. Partiler birbirine yakın oy almadı. Halk çok açık şekilde, çok güçlü şekilde seçerek kararını verdi. Her şeyden önce bu seçim demokratik sürecin nasıl işlemesi gerektiğine belirgin bir örnek oluşturdu."

Albright, AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da siyaset yasağı istendiğinin hatırlatılması üzerine ise, hem Gül'ü hem Erdoğan'ı yakından tanıdığını belirterek, "Gül ve Erdoğan hem ulusal hem uluslararası konularda çok çalışıyorlar. AK Parti reformlarda kararlı davrandı. Hukukun üstünlüğüne saygı gösterdi. Türkiye'nin içişlerine karışmak istemem ama halkın iradesini nasıl alaşağı edebilirler? Halkın mesajı çok açık" demişti. Daha önce de AK Parti'nin 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği etkinliğe davet edilen Albright, ABD Başkan adayı Hillary Clinton'un seçim kampanyasını mazeret bildirerek, programa katılmamıştı.

Reklam
Reklam