“AKP’ye Oy Veren Vatandaşa Saygım Var”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yerel seçimler kapsamında Elazığ’da seçmenine seslendi.

“AKP’ye Oy Veren Vatandaşa Saygım Var”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yerel seçimler kapsamında Elazığ’da seçmenine seslendi.

Elazığ İstasyon meydanında düzenlenen miting alanının dolduran CHP’li seçmenlere seslenen Kılıçdaroğlu, Geçenlerde bir zat Elazığ'a gelmiş 'Kılıçdaroğlu Elazığ'a gelebilir mi? Elazığ'ın yolunu bulabilir mi diyor?' Elazığ'a yolunu bulmak için değil, yolunu bulanlardan hesap sormak için geldiğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti;

Tüyü bitmemiş yetimin hakkı için çalışıyorum. Benim çocuklarımın yatak odalarında 1 milyar dolar para yok.

Reklam
Reklam

'Hırsız AKP' sloganlarının atılması üzerine Kılıçdaroğlu, "AKP'lilere bir şey söylemeyelim. Başçalan için bir şey söylerseniz eyvallah. AKP'nin içinde de son derece düzgün insanlar var. Ben buna inanıyorum" dedi.

TC tarihinde ilk kez devleti soyan bir hükümetle karşı karşıyayız. Elazığ'ın vicdanına sesleniyorum. AKP'ye oy veren yurttaşlara sesleniyorum. Artık kimin hakkı yiyip yemediğini görün. Artık hangi bakanların çocuklarının yatak odalarında kasalar var görün. Artık hangi bakanların kollarında 700 milyarlık saat var görün. AKP'ye oy veren vatandaşlara saygım var.

Paralel devlet o bakanın koluna 700 milyarlık saati mi taktı? Paralel devlet özel uçakla bakanları umreye mi götürdü?

Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum ya helala ortak olun, ya da harama ortak olun. Başçalan gitmediği sürece ülkeye barış, kardeşlik ve huzur gelmez.

Bu başçalan Berkin için ağladı mı Burakcan ve polis Ahmet onlarda bizim evladımız. Onlar için ağladı mı?

Elazığ'ın çitfçisine sesleniyorum. Elazığ'ın üzümleri meşhurdur bu başçalan duymasın gelir götürür malları.

Reklam
Reklam

Oyunuzu kullanırken dikkatli olun, elinizi vicdanınıza koyun ve oyumuzu, tercihimizi öyle kullanalım. Yalancıdan siyasetçi olmaz. Yalancı, halkı kandıran adamdan siyasetçi olmaz. Vatandaşa 'siyasetçiye güveniyor musun' diye sorduğumuzda; 'hayır güvenmiyoruz, bize yalan söylediler.'... O zaman yalan söylemeyenden, doğruyu söyleyenden yana tavır koymanız lazım. 'Bu ülke güzel bir ülke mi?' Evet. 'Huzur içinde yaşayacak mıyız?' Evet. Zengin bir ülkeyiz. Beritan aşiretinin bu bölgede ne kadar önemli olduğunu çocukluğumdan beri biliyorum. Beritan aşiretinin önündeki engeli kaldırın, bırakın Ortadoğu'yu vallahi Avrupa'yı doyurur ama engel getiriyorsunuz, yaylalara el koyuyorsunuz. Hayvancılık yapmasına engel oluyorsunuz, köylünün alın terinin karşılığını almasına engel oluyorsunuz. Namus sözü, ben hiçbir zaman Avrupa'dan saman, canlı koyun ithal etmeyeceğim. Ülkemizde yok mu?"

Alandaki vatandaşlara seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Sandığa gideceksiniz, hangi partiye oy verirseniz verin, tek istediğim harama ortak olmayın, tüyü bitmemiş yetim hakkı yiyene ortak olmayın. Bakın 'ben mal varlığımı açıkladım' dedim. Bu ülkeyi yöneten zat, mal varlığını açıklıyor mu? 'Yırtık ayakkabıyla siyasete girdim' diyordu, eyvallah. Peki kardeşim yırtık ayakkabıyla siyasete girdiysen bu milyon dolarlar ne? Bu milyar dolarlar ne? Çocuğumun evinde 1 milyar dolar nakit para yok. Benim genel başkan yardımcılarımın evinde 1 milyar dolar nakit para yok. Ertesi gün dağıt dağıt 30 milyon avro kaldı, böyle bir para da yok. Nasıl para var, alın teriyle kazandığım para var. Varsa param zaten bankada, niye evde saklayayım."

Reklam
Reklam

Ajans23/Arzu Akın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: