AKP’ye sert açıklama!

Cumhuriyet Halk Partisi Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar’dan, AK Parti Mersin İl Başkan Vekili Hidayet Şeker’in yapmış olduğu basın açıklamasına cevap gecikmedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar’dan, AK Parti Mersin İl Başkan Vekili Hidayet Şeker’in yapmış olduğu basın açıklamasına cevap gecikmedi.

AKP Mersin İl Başkan Vekili’nin Suphi Öner öğretmen evinde yapmış olduğu basın açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi ile yönetilen Büyükşehir Belediyesini eleştirmesi sonucu, CHP Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar AKP tarafından yönetilen Samsun’da yaşanan sel felaketini hatırlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar, “AK Parti Mersin İl Başkan Vekili Hidayet Şeker’in yerel yönetimlerden anlıyormuş gibi geçtiğimiz günlerde bölgemize yağan yağışlar nedeniyle Erdemli ilçemizin su baskınını eleştirip, ‘Son yağışlar CHP ile yönetilen Mersin’in alt yapıdan sınıfta kaldığını gösterdi’ demiş. Sayın Şeker AKP tarafından yönetilen Samsun’un sel altında kaldığı günleri unuttunuz sanırım. Sizleri de gördük Sayın Şeker. Sizin yerel yönetim anlayışınızda eksik yok mu? ‘Su akar yatağını bulur.’ Geçmişte yapılan hataların sorumlusu olarak bugünkü yönetim gösterilemez. Bir dönem Mersine sadece bir gün aralıksız yağmur yağdığında kenti sel götürürdü, şimdi haftalarca yağmur yağsa dahil kentte belirli bölgeler haricinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması önemli bir gelişme. Mersin alt yapıdan sınıfta kalmadı. Muhalefetteki bir belediyenin, tamamen kendi imkan ve olanakları ölçüsünde hayata geçirdiği yatırımları kaynak israfı olarak görmek, gerçekleri çarpıtmaktır. Bir söz vardır; 'Yiğidi öldür ama hakkını yeme.' Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminde olan Mersin Büyükşehir Belediyesi hem alt yapı hem de üst yapı olarak çalıştı ve çalışmaya devam ediyor. Sayın Özcan'ın, her ortam ve her fırsatta dile getirdi gibi: Altyapısı olmayan bir kentin üst yapısı da olmaz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Biz sorunun çözümünden yanayız diyen Uyar şunları kaydetti :

“Özellikle son yıllarda yapılan yatırımlar ortada. İstedikleri anda her bilgiye ulaşabilenler, neden Büyükşehir Belediyesi'nin altyapıya yaptığı yatırımları görmezden gelir. Mersinliler, bu kentin gerçek sahipleri yaşananları görüyor. Biz sorunun çözümünden yanayız, sorunu içinden çıkılmaz bir hale getirilmesine karşıyız. İktidarın desteğini arkasına alıp, yatırımlarda en büyük payı alan AKP’li belediyelerin hali ortadadır. Son dönemlerde Türkiye gündemini sarsan sel felaketlerine bakıldığında

gerçekler daha bir net ortaya çıkacaktır. Bir yandan kıt kaynaklara rağmen hizmet üretme, halka daha iyi bir yaşam alanı oluşturma çabasındaki CHP'li belediyeler, diğer tarafta iktidarda olmanın her türlü avantajını ve kaynağını kullanmalarına rağmen yaptığı işi eline yüzüne bulaştıran, halkı perişan eden, yaptıkları yatırımlarla trilyonları savuran AKP’li belediyeler vardır. Cumhuriyet Halk Partisi Mersin’in çimentosudur. AKP Mersin’de yok, artık yolun sonuna geldi. Vatandaşlarımız yapılacak olan ilk seçimde ki sandıkta AKP’ye gerektiği dersi verecek ve AKP’nin Mersin’de olmadığını gösterecektir.”

Reklam
Reklam

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: