Akrabasının Adına Tedavi Olan Genç, Açılan Davadan Beraat Etti

Eskişehir’de, bir akrabasının adına tedavi olan genç, hakkında açılan dolandırıcılık ve sahtecilik davasından, 18 yaşından...

Eskişehir’de, bir akrabasının adına tedavi olan genç, hakkında açılan dolandırıcılık ve sahtecilik davasından, 18 yaşından küçüklerin acil sağlık hizmetlerinden yararlanabileceği gerekçesiyle beraat etti.

Eskişehir’in İnönü ilçesinde gerçekleşen olayda, mağarada gezerken düşerek ayağı kesilen C.İ.A., akrabası olan E.Y.’nin sağlık güvencesi ile Bozüyük Devlet Hastanesi'nde, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ve daha sonra Eskişehir Devlet Hastanesi’nde tedavi olduğu ve E.Y. adına yazılan reçete ile ilaç aldığı iddia edildi. Olaydan birkaç gün sonra E.Y.’nin ifadesine başvuran polis ekipleri, C.İ.A.’nin E.Y. adına tedavi olduğunu tespit etti ve C.İ.A. hakkında "Resmi Belgede Sahtecilik" ile "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık" davaları açıldı.

Reklam
Reklam

Bugün 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen davaya sanık C.İ.A. katılmadı. Davada C.İ.A.’nın Başbakanlık Genelgesine göre 18 yaşından küçük olması ve Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliği’nin ilgili maddelerine göre herhangi bir zarar oluşturmadığını ifade eden savcı, sanığın beraatini talep etti. Bunun üzerine mahkeme heyeti sanığın beraatine karar verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz