Akranları Bayram Yaptı, O Okul Harçlığını Kazanmaya Çalıştı

Ordu'nun Ünye ilçesinde 23 Nisan’da bütün çocuklar bayram yaparken, küçük Seyfullah okul harçlığını kazanmaya çalıştı.23...

Ordu'nun Ünye ilçesinde 23 Nisan’da bütün çocuklar bayram yaparken, küçük Seyfullah okul harçlığını kazanmaya çalıştı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Ünye’de de coşkuyla kutlandı. Ünye Atatürk Parkı 23 Nisan kutlamalarından dolayı büyük bir coşkuya ev sahipliği yaptı. İlköğretim okullarının açtıkları gıda stantları 23 Nisan’a ayrı bir hava kattı. Bazı çocuklar Ünye Atatürk Parkı’nda 23 Nisan mutluluğunu yaşadı, bazıları ise bu coşkudan haberdar olmasına rağmen geçimlerini sağlamak için meyve suyu, su, bisküvi ve poğaça satarak okul harçlığını kazanmaya çalıştı.

Reklam
Reklam

23 Nisan'dan ve bayramın coşkusundan haberdar olup da yaşıtları olan çocuklara meyve suyu, su, bisküvi ve poğaça satarak okul harçlıklarını çıkarmaya çalışan çocuklar da vardı. O çocuklardan biri olan Seyfullah Kocagöz, annesine yaptırdığı poğaçaları satarak okul harçlığını çıkarmak için çaba gösterdi.

Fevzi Çakmak İlkokulu 5. sınıf öğrencisi olan Seyfullah Kocagöz, annesinin ev hanımı olduğunu babasının ise hamallık yaparak ailelerinin geçimini sağladığını belirtti.

Okul harçlığını hep çalışarak kazandığını söyleyen küçük Seyfullah, "Bugün 23 Nisan herkes bir arada ve çok kalabalık. Bu kalabalıkta tepsimdeki tüm poğaçaları satarak okul harçlığımı kazanabileceğimi düşündüm. Diğer boş günlerimde ayakkabı boyacılığı yapıyorum ama pek bir şey kazanamıyorum. Bu bayram benim için bir fırsat oldu.” dedi.

Küçük çocuk, dikkatini çeken bir esnaf tarafından tepside sattığı poğaçaların tamamını almasına çok sevindi. Esnafın, "Bugün senin de bayramın, şimdi sen de git, diğer arkadaşların gibi oyna, eğlen." sözleri karşısında sevinen küçük çocuğun, akranlarını uzaktan seyretmekle yetindiği gözlendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz