Aksak, 30 Ağustos Zafer Bayramını Kutladı

Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında bugünlere milletçe birlik ve...

Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında bugünlere milletçe birlik ve beraberlik içinde geldiğimizi söyledi.

Türk tarihi için Ağustos ayının önemine vurgu yapan Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, “26 Ağustos 1071’de Malazgirt Zaferi’yle Anadolu’yu vatan yapan aziz milletimiz, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’daki Meydan Muharebesi’ni kazanarak bu toprakların Türk Yurdu olduğunu dünyaya bir kez daha göstermiştir. Anadolu topraklarını yurt edinen milletimiz burada yaşamanın bedelini çok zor imtihanlar vererek ödemiştir. Verilen büyük ve zorlu imtihanlarda, düşmanlarına birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe göğüs geren aziz milletimiz her türlü saldırıyı başarıyla bertaraf etmiştir” dedi.

Reklam
Reklam

Bugün geldiğimiz noktada dış güçlerin oyunlarına alet olan ve bin yıl boyunca adaletle tesis ettiğimiz kardeşliğimizi bozmaya çalışanların, dönüp tarihe bakmaları gerektiğini belirten Muhyettin Aksak, “Bu aziz millet, kardeşin kardeşe düşman edilmeye çalışıldığı bu topraklarda, hainlerin emellerine ulaşmalarına fırsat vermeyecektir. Malazgirtle başlayan bin yıllık kardeşlik destanı; Türkü, Kürdü, Arabi, Lazı, Çerkezi, Abazası, Gürcüsü ve bütün vatandaşlarıyla birlikte daha binlerce yıl sürecektir. Gönülden birbirine bağlı olan milletimiz Anadolu toprakları üzerinde kardeşlik destanı yazmaya devam edecektir.” diye konuştu.

Cumhuriyetin, milli birlik ve bütünlük içerisinde milletimizin, gazilerimizin ve şehitlerimizin canları pahasına verdiği mücadelelerle kurulduğunu hatırlatan Aksak, “Bizi biz yapan ve millet kılan değerlerimizin, bin yıl boyunca yaptığımız kader birliğinin iyi anlaşılmasını diliyorum. Bize bağımsız bir vatan bırakan ecdadımızı, şehit ve gazilerimizi; kahraman Mehmetçiklerimizi rahmetle anıyor, bu duygu ve düşüncelerle; tüm hemşehrilerimin ve milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: