Akşam Yemeği Hazırlarken Hayatınızı Kolaylaştıracak 10 Tüyo

Türlü türlü yemekler hazırlayıp misafir ağırlamanın stresi ve yorgunluğundan birazcıkta olsa kurtulmak için...

Patatesleri Bulaşık Makinasında Yıkayın

Eğer patatesli bir yemek yapacaksanız teker teker fırçalamaya ya da soymaya uğraşmaktansa patatesleri bulaşık makinanızın üst rafına yerleştirin. Hiç deterjan kullanmadan sadece durulama programında çalıştırın. Patatesler temizlenirken, dikkatinizi yapmanız gereken başka şeylere çevirebilirsiniz.


Soğuk tereyağını rendeleyin

Eğer tereyağını önceden buzdolabından çıkarmayı unuttuysanız minik minik küplere kesip yoğurmaya ya da yumuşamasını beklemenize gerek yok. Tereyağını direk rendeleyin, sonra yoğururken elinizin ısısı tereyağını hemen eritecektir.

Reklam
Reklam

Evde tereyağı yapmak için tıklayın


Sarımsakları hızlıca soyun

Bunu yapabilmeniz için iki yöntem var.

  1. Sarımsak dişlerini mutfak tezgahına yatırın ve bıçağın kenarı ya da avucunuzla üstüne bastırarak sarımsağı ezin. Bunu yaptıktan sonra kabuğu tuttuğunuz gibi soyulacaktır.

  2. Sarımsakları 20 saniyeliğine mikrodalgaya atın. Biraz ısınınca kabukları neredeyse üzerlerinden düşüyor.

Mükemmel bir turta kafesi yapın

Turtanızın üzerini kapatmak için kafes şeritlerini dümdüz ve eşit orantılarda kesmeye çalışmanıza gerek yok. Fırının ızgara telinin şeritlerini kullanarak mükemmel şeritler elde edebilirsiniz.

Reklam
Reklam

Özel tereyağı çeşitleri yapın

Yemek öncesinde meze, peynir veekmek yanında ev yapımı özel tereyağları da sunabilirsiniz. Yapması çok basit, tereyağının yumuşamasını bekleyin sonra içine istediğiniz baharat veya incecik kıyılmış malzemeleri ekleyip karıştırın. Sonra güzel bir kaba yerleştirip veya yağlı kağıda sarıp masaya çıkarana kadar buzdolabında saklayın.


Yemeklerinizi Önceden Hazırlayın

Meze, çorba, peynir tabağı vb. şeyleri bir-iki gün öncesinden hazırlayıp dolapta saklayabilirsiniz. Önden hazırlayabileceğiniz hiç bir şeyi yemek gününe kadar bekletmeyin.


Masayı bile önceden hazırlayın

Masayı aynı gün koşuşturma içerisinde hazırlamaya çalışmaktansa önceki akşam kurun. Bu şekilde masa düzeninde istediğiniz değişiklikleri yapmaya zamanınız olacaktır.


Yeni Bir Tarif Denemeyin

Büyük bir akşam yemeği hazırlarken hata yapma gibi lüksünüz olmadığından özellikle ana yemeğe gelince daha önce hiç yapmadığınız bir tarif denemeyin. Yeni ve enteresan bir tarif denemek ve sunmak istemeniz çok doğal ama daha önce hiç yapmadıysanız bunun stresine ve riskine ihtiyacınız yok. - - - - - -

Reklam
Reklam

Yardımlaşmalı Bir Grup Yemeği Düzenleyin

Herşeyi tek başınıza hazırlamaktansa misafirlerinizden gelirken salata, meze, vb. bir yemek getirmelerini rica edin. Ana yemekler sizden gerisi onlardan olsun. - - - - - -

İlgi İstemeyen Bir Menü Hazırlayın

Özellikle ana yemeğe gelince fırında ya da tencerede kendi kendine pişen tarifler seçerseniz muhabbet ortasında sürekli mutfakla masa arasında git gel yapmak zorunda kalmazsınız. Hem sizin hem de misafirlerinizin kafası rahat olur.