Akşam Yemeği Saati Ne Olmalı?

Akşam yemeğini geç yemek kilo almanızı gerçekten etkiler mi?

Soru: Akşam yemeği saat kaçta yenmeli? Akşam yemeğini geç yediğinizde, akşam yemeği kilo almanızı gerçekten etkiler mi? T.J.
Cevap: Akşam yemeği kesin bir zamanının olduğuna inanmıyorum. Çoğu zaman duyduğunuz “saat 19.00’dan sonra yemek yenmemeli” gibi bir takım sözler duyduğunuzda atıştırmayı geç saatte yapmayı planlarsınız. Geç saatte akşam yemeğini yemek, bir takım sorunların çıkmasına neden olmuştur. Öğle ve akşam yemeği arasında fazla zaman vardır. Çok fazla atıştırma yaparız ya da bir öğünde fazla yemek yemeye meyilli oluruz.

Reklam
Reklam

İnsanların en aktif oldukları zamanda fazla kalori almalarını tavsiye ediyorum. Akşamları çok aktifseniz, geç vakitte yemek, daha büyük bir akşam yemeği önemli olabilir. Bana göre, çok yoğun biriyim; sabah saatlerinde ve öğleden sonra fiziksel olarak en aktif olduğum saatlerdir. Kahvaltım ve öğle yemeğim, benim büyük öğünlerimdir ve akşam yemeğinde daha hafif şeyler yemeyi tercih ederim. Yemek yediğiniz zamana düşkün olmak yerine gününüzün geri kalan zamanına ve yemeklerinize dikkat ediniz.

Lynn Grieger