“Akşamları yarım saati ailenize ayırın”

Kartepe Belediyesi tarafından başlatılan ikindi sohbetlerine Petrol Mahallesi’nde devam edildi.

Aile iletişimi ve eşler arasında uyumun sağlanması ile çocuklarla ilgili sorunların giderilmesi amacıyla Kartepe Belediyesi tarafından başlatılan ikindi sohbetlerine Petrol Mahallesi’nde devam edildi. Kartepeli bayanlara ailelere mutluluğun formülünü de aktaran Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Sıtkı Aslanhan, “Hiç olmazsa akşamları yarım saati ailenize ayırın, muhabbet edin veya bir araya gelin. Bu sayede aile hayatınız değişecektir” dedi.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın ev sahipliği yaptığı ikindi sohbetlerinde Başkanın eşi Nurten Karabalık, Petrol Mahalle Muhtarı Kenan Fidan, Belediye meclis Üyeleri Osman Orhan ile Yusuf Özdemir ve mahalle sakinleri hazır bulundu. Petrol Mahalle Muhtarlığı Bahçesi’nde düzenlenen ikinci ikindi sohbetinde Kartepeli bayanlara hitap eden Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Sıtkı Aslanhan, aile yapımızın günden güne çöküşe uğramakta olduğunu belirterek, bireylerin birbirinden bağımsız bir karmaşanın içerisine sürüklendiğine dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Aslanhan, “Herkesin derdi “mutlu olamamak” çünkü mutsuzluluğa adeta kendimizi şartlandırmış durumdayız. İş ve ev arasında bir harita çizmişiz ve her gün ezberletilmiş hayatı yaşıyoruz. Çocuğumuzun bir sıkıntısı mı var, nerelerde geziyor, kimlerle arkadaşlık yapıyor ve hangi düşünceyi benimsiyor bunların hiçbirine duyarlı değiliz. Ben küçükken köyde keçilerimiz akşam eve geldiğinde balkona çıkar sayardım. Eğer bir keçi eksik olursa dedeme haber verirdim. Dedem gelir bir kez daha sayar eğer gerçekten eksikse çıkar gece boyu dağlarda keçi arardık. Ama bugün saat gece 10 olmuş 11 olmuş çocuk evde değil, kim bilir hangi kafede, hangi barda, kimlerle? Anne ve babanın umurunda değil. Ellerinde kumanda akşam yatana kadar gözlerini ayırmadıkları televizyonda dizilerini takip etmekte. Sonra aileler geliyor hocam çocuğum benden çok uzaklaştı, bizi takmıyor diye şikâyet ediyorlar. Siz ne kadar çaba sarf ederseniz o kadar karşılığını bulursunuz. Lütfen gece 12 de olsa akşam yemeğini beraber yiyiniz. Çocuğunuz gelmeden sofrayı kurmayın. Hiç olmazsa akşamları yarım saatinizi ailenize ayırın, muhabbet edin, çay sohbetiniz olsun veya bir arada oturun. Televizyonu ve interneti kapatın ve bir odada bir arada birbirinize bakmanız bile yeterli. Dertlerinizi sıkıntılarınızı sevinçlerinizi paylaşın. Çok işiniz olabilir, evde çalışmanız gerekebilir, ne olursa olsun hiç bir şey sizin aile hayatınızdan önemli değil. İnanın bu tutumun size getirisi büyük olacak. Bu sayede aile hayatınız değişecektir” dedi.

Reklam
Reklam

Kartepe Belediyesi tarafından aile yapısının kuvvetlendirilmesi adına düzenlenen ikindi sohbetlerine 3 Temmuz 2012 Salı günü sat 17.30’da Maşukiye Kültür Parkı’nda ki Amfi Tiyatro Alanı’nda devam edilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: