Akşamoğlu: Eksiksiz sağlık ve kaliteli eğitim herkesin hakkı

Çukurova Medikalciler Derneği (ÇUMED) Başkanı Dr. Hilmi Akşamoğlu, eksiksiz sağlık ve kaliteli eğitimin kadın ve...

Çukurova Medikalciler Derneği (ÇUMED) Başkanı Dr. Hilmi Akşamoğlu, eksiksiz sağlık ve kaliteli eğitimin kadın ve erkek herkesin hakkı olduğunu söyledi. Akşamoğlu, sağlığın iyileştirilmesi ve yaygınlaşması çabalarına destek vermeye, aksayan yönlere ise işaret etmeye devam edeceklerini kaydetti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile açıklama yapan ÇUMED Başkanı Dr. Hilmi Akşamoğlu, ülkede yardımcı sağlık personeli ihtiyacının gün geçtikçe arttığına işaret etti. Son günlerdeki eğitim modeli tartışmaları, ideolojik ve siyasi içerikle gereğinden fazla dolduğunu savunan Akşamoğlu, sağlık meslek eğitimi veren liselerin sektörleri için son derece önemli olduğunu hatırlattı.

Reklam
Reklam

Bu okulların kısır tartışmalardan olumsuz etkilenmemelerini temenni eden Akşamoğlu, “Yardımcı personel yetiştirilmesine yönelik bazı tedbirlerin de acil şekilde alınması şarttır. Mesleki eğitimlerin çok genel ve tek tip yapılanması, uzun olmasının yanında bir amaca da hizmet etmemektedir. Ayrıntılı mesleki ihtiyaçlar belirlenerek daha özel eğitim müfredatına geçilmelidir.” dedi.

Genel hemşire yetiştirmek yerine yoğun bakım, evde bakım, enfeksiyon hemşiresi gibi özelleşmelerin hizmette hız ve kaliteyi arttıracağını ifade eden Akşamoğlu,şunları söyledi: “Bunun gibi biyomedikal yerine, ameliyathane cihazları bakım teknisyenliği, ortopedik implant uygulama teknikerliği gibi spesifik branşlar daha amaca yönelik olacaktır. Tüm bu sahalarda özellikle kadınların el becerisi, nezaket ve şefkat yönlerindeki tartışılmaz üstünlüklerini insana hizmetin en üst basamağı olan sağlık hizmetinde kullanmaları öncelikli beklentimizdir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz