Akşamoğlu: Hekimlerden ilahi bir güç beklenmemeli

ir hastalığın iyileşmesinin, hekimin dışında yüzlerce faktöre bağlı olduğunu belirten Çukurova Medikalciler Derneği (ÇUMED) Başkanı...

ir hastalığın iyileşmesinin, hekimin dışında yüzlerce faktöre bağlı olduğunu belirten Çukurova Medikalciler Derneği (ÇUMED) Başkanı Op. Dr. Hilmi Akşamoğlu, Gaziantep’te meydana gelen ve Dr. Ersin Arslan’ın hayatına mal olan olayı esefle kınadıklarını söyledi.

Hasta yakınlarının, hastalıkların tıbbi yönlerini bilemeyeceklerinden son derece yüzeysel ve genelde yanlış ve eksik değerlendirmelerde bulunduklarını iddia eden Op. Dr. Akşamoğlu, “Hekimlerden ilahi bir takım güçler beklenmektedir. Ancak, hekimler de birer insandır ve yapabilecekleri sınırlıdır.” dedi.

Reklam
Reklam

Hekime yapılan saldırıdan dolayı derin üzüntü içerisinde olduklarını kaydeden Op. Dr. Hilmi Akşamoğlu, "Gaziantep’te meydana gelen ve çok değerli bir hekimi kaybetmemizle sonuçlanan müessif olaydan derin bir elem duymaktayız. Olayın failini ve azmettiricilerini şiddetle kınıyor, adli yönden gerekli cezayı alacaklarına inanıyoruz. Devletin şefkat elini sağlık personeli temsil eder. Her türlü afet ve hastalıkta hep en önde sağlık personeli bulunur. Hekimler ise sağlık camiasının en öndeki neferleridir. Fakat son zamanlarda, sağlık personeline ve özellikle de hekimlere yönelen saygısız ve pervasız tavırlar tüm camiayı üzmektedir. Hasta yakınları elbette sıkıntılı bir ruh haline sahip olabilir. Hastalarının durumundan endişe duyabilirler. Ancak şu herkes tarafından bilinmelidir ki, başta hekimler olmak üzere tüm sağlık camiası tüm hastalara insanüstü bir gayretle ve fevkalade bir özveri ile yaklaşmakta, ellerinden gelen tüm çabayı sonuna kadar göstermektedirler." ifadesini kullandı.

Akşamoğlu şöyle devam etti: "Bütün bunlardan aldıkları manevi haz ise her türlü değerin üstündedir. Hasta yakınlarının hayatlarında belki de ilk kez karşılaştıkları bir çok duruma sayısız kere tanıklık etmektedirler. Hasta yakınları, hastalıkların tıbbi yönlerini bilemeyeceklerinden son derece yüzeysel ve genelde yanlış veya eksik değerlendirmelerde bulunmaktadırlar. Çok kere hekimlerden ilahi bir takım güçler beklenmektedir. Ancak hekimler de birer insandır ve yapabilecekleri sınırlıdır. Bir hastalığın iyileşmesi hekimin dışında yüzlerce faktöre bağlıdır. Üstelik bu faktörlerin önemli bir kısmı hastanın kendisine aittir. Ülkemizdeki hekim kalitesi dünya standartlarının üstündedir. Gerek kamu, gerekse özel hastanelerin tümü; personel, araç ve ekipman yönünden artık belli bir kalitenin üzerine çıkmıştır. Vatandaşlarımız bu yönden kendilerini güvende hissetmelidir. Devlet erkinin, başta hekimler olmak üzere tüm sağlık personeline güvenmesi ve vatandaşın da güvenini temin etmesi öncelikli sorumluluğudur. Bu konuda gerekli hassasiyeti tüm kurumlardan beklemekteyiz. Hekim ile hasta arasındaki ilişkinin salt güvene dayalı olduğu bir sistemi elbirliği ile kurmak ve sürdürmek zorundayız. Bu gibi menfur olayların tekerrür etmemesi hepimizin ortak dileğidir. Hayatını kaybeden merhum hekim arkadaşımız Dr. Ersin Arslan’a Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır dilerim.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: