Akşar Belediyesi'nden Engelli Çocuklara Kitap Ve Balon

Bayburt merkeze bağlı Akşar Beldesi Belediye Başkanı Salih Aydoğdu, Uzmanlar Özel Eğitim Kurumları'nda eğitim gören engelli çocuklara kitap ve balon

Bayburt merkeze bağlı Akşar Beldesi Belediye Başkanı Salih Aydoğdu, Uzmanlar Özel Eğitim Kurumları'nda eğitim gören engelli çocuklara kitap ve balon hediye etti.

Aydoğdu, engelleri ortadan kaldırmadan engelsiz yaşam hakkı sunulamayacağını, engelleri yok etmenin en önemli unsurunun eğitim olduğunu belirterek, "Uzmanlar Özel Eğitim Kurumları'nda eğitim gören engelli çocuklara hem okumaya özendirmek hem de eğitirken oyunla destek olmak için kitap ve balon hediye ediyoruz" dedi.

Uzmanlar Özel Eğitim Kurumları Bayburt Kurucu Müdürü Serhat Kılıç ise çağdaş toplumların en önemli özelliklerinden birinin, toplumdaki engelli yurttaşlara sahip çıkmaları olduğunu vurgulayarak, "Engeli olan insanların sağlık, sosyal yaşam ve istihdam gibi yaşamsal hizmetlerden tam yararlanmaları, onların en temel haklarıdır. Bir insanın engelli olması onun tercihi değildir. Unutmamalıyız ki engellilik, doğuştan olduğu gibi sonradan hastalık ya da kaza sonucu gerçekleşebilecek bir durumdur. Bu noktada engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için devletle birlikte toplumun bütün kesimlerinin ortak hareket ederek gerekli çözümlerin üretilmesi sağlanmalıdır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Fatih Mehmet Özcan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: