Aksaray basını, Anadolu'nun Sesi programının konuğu oldu

TRT Anadolu’da yayınlanan ve Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile TRT’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen...

TRT Anadolu’da yayınlanan ve Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile TRT’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen Anadolu’nun Sesi programında Aksaray tanıtıldı. Programa Güncel Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve Genel Yayın Müdürü, Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar ile Aksaray Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yaşar Oflaz konuk oldular.

Celil Acar, cemiyetin 1990’da kurulduğunu ve daha sonra Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun oluşumunda kurucu üye olarak rol aldığını söyledi. Acar, 8 gazete, 6 dergi ve 3 televizyon kanalı çalışanlarıyla birlikte 67 üyeli cemiyetin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Aksaray Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yaşar Oflaz da 12 gazete yayımlanan Aksaray’ın çok canlı bir medyaya sahip olduğunu ve vilayetin tüm medya ile iyi ilişkiler sürdürdüğünü kaydetti. Deprem ve Aksaray konusunda da bilgi veren Acar, binaların sağlamlığı açısından Aksaray’ın sayılı illerden biri olduğunu vurguladı ve deprem riski açısından Aksaray’ın 'Beşinci Bölge'den 'Üçüncü Bölge'ye çekilmesinden sonra konunun çok daha ciddi bir şekilde gündeme geldiğini anlattı. Oflaz, Aksaray’da gecekondu bulunmadığını ve uzun süredir hazır beton kullanıldığını kaydederek, Erciş depreminden sonra derhal harekete geçen valiliğin üç bankada dolar, euro ve lira hesapları açarak bir yardım kampanyası başlattığını, ayrıca önemli miktarda ayni yardım toplandığını belirtti.

Programın son bölümünde Acar, gazeteciliğin kamu yararını gözeten bir kamu görevi olduğuna dikkat çekerek, haberlerin nasıl toplandığını anlattı. Oflaz ise yerel gazetelere verilen ilanlarda uyulan mevzuat hakkında bilgi verdi ve medyaya haberlerin nasıl iletildiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Program sırasında gerçekleştirilen canlı bağlantıda, Türk Dünyası Mimarlar ve Mühendisler Birliği Genel Başkanı İlyas Demirci, Kars’ta devam eden ve çok sayıda yabancı bilim adamının da katıldığı Birliğin Sempozyumu konusunda bilgi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz