Aksaray Belediyesi Iftarları Tarihi Medresede Veriyor

Aksaray Belediyesi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlara yönelik düzenlediği iftar yemeklerini 650...

Aksaray Belediyesi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlara yönelik düzenlediği iftar yemeklerini 650 yıllık tarihi Zinciriye Medresesi'nde veriyor. Belediyenin öncülüğünde verilen iftar yemeklerine hayırsever işadamları da büyük katkı sağlıyor.

İftara saatler kala Zinciriye Medresesi önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, yemeklerini alıp, tarihi medresede kendileri için hazırlanan masalara oturup, iftar topunun patlamasını bekliyor. Ezanın okunmasıyla birlikte oruçlarını açan vatandaşlar, iftar sonrası yine belediye tarafından yapılan çay ikramından faydalanıyor. Tarihi mekânda iftar açan vatandaşlar kendilerine bu imkânı sağlayan Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta'ya ve emeği geçen hayırseverlere teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray Belediyesi olarak geçmiş yıllarda Ramazan ayında belediye yanına iftar çadırı kurduklarını, ancak son iki yıldır değişiklik yapıp, çadır olayını kaldırarak belediyeye kazandırdıkları 650 yıllık tarihi Zinciriye Medresesi'nde her gün 650 vatandaşa iftar yemeği verdiklerini belirtti. Başkan Nevzat Palta, "İftarını açanların arasında sadece Aksaraylı hemşehrilerimiz değil, Somalili, İranlı, Iraklı ve Afganlı Müslüman kardeşlerimiz de yer alıyor. İftar ortamımız gayet sağlıklı olup, her gün et yemeği çıkıyor. Günlük 650 kişinin yemek yediği bu mekânda Ramazanın manevi atmosferine ve kardeşlik mayasına katkısı olacağı kanaatindeyim." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: