Aksaray OSB’de 10 yeni yatırımcıya 60 dönüm yer tahsisi yapıldı

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetim kurulu, 2012 yılı ocak ayı toplantısında, 10 yeni müteşebbise...

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetim kurulu, 2012 yılı ocak ayı toplantısında, 10 yeni müteşebbise 60 dönüm parsel tahsisi yaptı.
OSB Yönetim Kurulu Toplantısı, Aksaray Valisi, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Âlimoğlu başkanlığında, OSB Başkan Vekili ve Belediye Başkanı Nevzat Palta, İl Özel İdare Genel Sekreteri Yusuf İnceer, OSB Müdürü İsmet Çağlar, ATSO Başkanı, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Öztürk’ün katılımıyla valilik makamında yapıldı.
Toplantı sonunda açıklamalarda bulunan Vali Orhan Âlimoğlu ve Belediye Başkanı Nevzat Palta, yatırımların en düşük olduğu ocak ayında dahi Aksaray OSB’ye yeni yatırımların devam ettiğini ifade ettiler.
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vali Âlimoğlu, yaptığı açıklamada, yatırımcıların taleplerini en kısa zamanda neticelendirdiklerini söyledi. Ocak ayında yatırımın zor olmasına rağmen, 10 yeni müteşebbise Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'nden 60 dönüm yer tahsis ettiklerini ifade eden Vali Âlimoğlu, yapılacak yatırımlarda asgari 150 kişinin istihdam edilmesini beklediklerini belirtti. Vali Âlimoğlu, "Bu, sevindirici bir gelişme. Ocak ayında yatırımların devam etmesi, OSB’de canlılığın devam etmesi bizleri sevindiriyor. Bugün yatırım taleplerini değerlendirdiğimiz ve 60 dönüm arsa tahsis ettiğimiz yatırımcılarımız Aksaray ve Aksaray dışından gelmişlerdi.” dedi.
Aksaray Belediye Başkanı, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nevzat Palta ise Aksaray’a 10 yeni yatırımcının daha yatırım yapmasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti. Başkan Palta, açıklamasında, "Bugün, 2012 yılının ilk toplantısını gerçekleştirmiş oluyoruz. Kış mevsimi, Ocak ayı, yatırımların bekletilmeye alındığı bir zaman. 60 dönüm arsa tahsisi ile yaklaşık 150-200 kişinin istihdam edileceği bir yatırım. Bunlar Aksaray için OSB için büyük kazanç olacağını değerlendiriyorum." dedi.
Nevzat Palta, 5084 sayılı kanunla Aksaray’ın en çok yatırım alan iller arasında ilk sıralarda yer aldığını belirtti. Palta, Aksaray OSB bölgesinde, diğer OSB’lerin üzerinde ciddi gelişmeler olduğunu ifade etti. Palta, şöyle dedi: "Yaptığımız toplantıda, 10 kişiye yatırım için arsa tahsisi etmemiz bunun göstergesi. Yine belediye olarak istihdama yönelik küçük sanayi ve orta ölçekli sanayi için OSB ve üniversite arasında 300 hektarlık alanla ilgili olarak sayın maliye bakanımızın imzası ile çalışmaları başlatıyoruz. Böylece, hem OSB hem de bölge canlanacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz