Aksaray OSB'de Yatırımcılara Arsa Tahsisi

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Belediye Başkanı Nevzat Palta, doğalgazdan elektrik üretimi yapacak ve cips

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Belediye Başkanı Nevzat Palta, doğalgazdan elektrik üretimi yapacak ve cips üretecek iki ayrı firmanın toplamda kente 58 milyon avroluk yeni yatırım yapacağını söyledi.

Aksaray Belediyesi'ndeki OSB Yönetim Kurulu toplantısına Nevzat Palta, OSB Yönetim Kurulu üyeleri, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Öztürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf İnceer ve OSB Müdürü İsmet Çağlar katıldı.

Aksaray OSB'de yatırım kararı alarak arsa talebinde bulunan yatırımcıların taleplerinin değerlendirildiği toplantıda bir firmaya 23 bin metrekare yer tahsisi yaptı.

Reklam
Reklam

Toplantı sonunda açıklama yapan Palta, Aksaray'a çok önemli yatırımların geleceğini belirtti. Doğalgazdan elektrik üretimi yapmayı taahhüt eden bir firmanın yatırım için parsel talebinde bulunduğunu ifade eden Palta, "Bu firma yaklaşık olarak 40-60 kişi istihdam edecek ve 50 megawat gücünde bir elektrik üretimi yapacak. Ama bu başlangıç. Daha sonra da bu 50 megawatın üzerinde bir üretim yapacaklarını ifade ettiler. Biz de bunları değerlendirdik ve bu 23 bin metrekarelik arsayı tahsis ettik" diye konuştu.

Yatırım bedelinin yaklaşık 33 milyon avro tutarında olduğunu belirten Palta, "İlk defa doğalgazdan elektrik üreten bir tesis olması ile de organize sanayimizde enerji dalında ciddi bir yatırımı Aksarayımız'a kazandırmış olacağız" dedi.

Palta, Aksaray OSB'de Doğuş Grubu'na 70 bin metrekarelik arsa tahsisi yaptıklarını, grubun Aksaray da cips imalatı yapacağını belirterek, bunun da yaklaşık 25 milyon avroluk bir yatırım taahhüdü olduğunu söyledi.

Palta, doğalgazdan elektrik üretimi yapacak firma ile cips üretecek firmanın toplamda kente 58 milyon avroluk yeni yatırım yapacağını söyledi.

Reklam
Reklam

OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Öztürk ise Aksaray'a gelen küçük ölçekli veya büyük ölçekteki her yatırımcı ile birebir ilgilendiklerini ifade etti. Konya ve Kayseri'den yatırım yapacak ciddi firmaların önümüzdeki günlerde Aksaray OSB'yi inceleyeceğini aktaran Öztürk, "Aksaray'a katma değer sağlayacak, Aksaray'ın markalaşmasını sağlayacak firmalara her türlü desteği sağlıyoruz" dedi.

Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: