Aksaray Tarım Platformu'ndan Kızılırmak'ta Inceleme

Aksaray Tarım Platformu üyeleri, Aksaray’a dış havzalardan su getirilmesi çalışmaları kapsamında, Kızılırmak’ta incelemelerde bulundu.

Aksaray Tarım Platformu üyeleri, Aksaray’a dış havzalardan su getirilmesi çalışmaları kapsamında, Kızılırmak’ta incelemelerde bulundu. Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ve beraberindeki üyeler, Aksaray’ın su ihtiyacını karşılanması açısından önemli bir yeri olan Kızılırmak’ta incelemelerde bulundu. Platform üyeleri, burada yetkililerden bilgi alarak, Kızılırmak’ın su rezervini araştırdı. Özkök, yaptığı açıklamada, Kızılırmak’ın Türkiye’nin eşsiz bir nehri olduğunu ifade ederek, "Aksaray’ın dış havzalardan suya ihtiyacı var. Kızılırmak'ın, bu suyu karşılayacak potansiyelde olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki yıllarda dış havzalardan mutlaka su getirilmesi gerekiyor. Çünkü Aksaray’ın tarım ve hayvancılığı bu getirilecek suya bağlı" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: